maandag 1 september 2008

Great lake district (Ohio en zo...)

Sandusky, 31 augustus 2008

Eergisteren zijn we vanaf de Niagara Falls richting Erie meer gereden. P1170794 Onderweg zagen we weer de nodige yardsales dus uit nieuwsgierigheid zijn we toch maar gestopt en eens een kijkje gaan nemen. Voor Luna hebben we voor 25 dollarcent een voorleesboekje op de kop weten te tikken. Beter dan het boekje van Dora dat we in New York hadden gekocht. Toen we dit bij terugkomst in ons hostel voor wilden gaan lezen bleek dit in het Spaans te zijn. Na 3 weken Costa Rica, kan Daan er een redelijk verhaal van maken maar echt lekker voorlezen is het toch niet.

We zitten nu op een camping in Sandusky, dicht bij het Eriemeer. Toen we, nadat we ons op ons plekje hadden geinstalleerd, met camper naar het meer wilden rijden wilde deze niet starten: weer een lege accu (zucht). Dus nogmaals met onze vrienden van de AAA gebeld (niet te verwarren met de AA) die ons wederom een jumpstart kwamen geven. Vervolgens zijn we naar de garage gereden waar we een nieuwe accu hebben laten plaatsen (op kosten van de campermaatschappij natuurlijk).

Het is erg mooi weer (rond de 25 á 26 graden) dus we zijn vandaag lekker  naar één van de stranden langs het meer geweest. Het meer is 20080831_11indrukwekkend groot, de overkant kan je niet zien. Daardoor lijkt het wel een zee maar dan met zoet water en zonder golven. Het Eriemeer is het op één na kleinste meer van de Grote Meren en het heeft een oppervlakte van 25.745 km². Het is omgeven door de Canadese povincie Ontario in het noorden, de Amerikaanse staten Ohio (waar wij nu zitten), Pennsylvania en New York in het zuiden, en Michigan in het westen.

Geen opmerkingen: