donderdag 18 september 2008

Op weg naar de Rockies

Wellington (Colorado), 17 september 2008

In Hill City werden we eergisteren wakker met rijp op het gras. Voordat we weer verder gingen richting Nebraska hebben Daan en Luna een 20080917_27reisje gemaakt met de stoomtrein uit 1880.  Peter reed ondertussen met de camper naar het eindpunt. Gelukkig was het maar een enkele reis want het stelde niet veel voor.

Vervolgens zijn we aanbeland in Chadron State Park. Zoals Custer State Park bekend staat om de bizons, staat Chadron dat om de teken. Dus 's avonds voor het slapen gaan een grondige inspectie op deze parasieten. De ochtend daarna hebben we heerlijk ontbeten met de ondertussen welbekende bagels. Tijdens het dekken van de ontbijttafel kwamen er nog 3 herten op bezoek maar die waren snel weer verdwenen doordat ze schrokken van een naderende auto. 
Nadat de ontbijtspullen waren opgeruimd en we ongeveer alle speeltuinen in het park hebben bezocht, zijn we weer doorgereisd via de prairies, prairies en nog eens prairies. 20080917_50 Onderweg zijn we ook een paar ranches gepasseerd met grote aantallen koeien. Deze kan je van grote afstand al ruiken (qua geur vergelijkbaar met het olifantenverblijf in Blijdorp)! 
Nebraska is overigens een erg verlaten staat (de koeien daargelaten); na ruim 20 km kwamen we pas het eerste huis tegen. Dit is zeer vervelend als je geen bereik hebt met je mobiele telefoon, bijna een lege tank en er ook in de verste verte geen bezinestation is te bekennen... We hebben wel veel goederentreinen (kolen) gezien. Zoals alles in Amerika zijn deze erg groot, nl. 2 km lang. Bij de volgende camping waar we aankwamen, zaten we helaas tegenover een spoorwegovergang waarvan achteraf bleek dat deze goederentreinen hier 4 keer per uur, 24 uur per dag en 363 dagen per jaar voorbij reden. En ook al is het een bewaakte spoorwegovergang, er wordt volop getoeterd (ook dag en nacht) dus we hebben niet zo denderend geslapen.... De camping had ook een zwembad met ijswater. Met bijna 30 graden toch wel lekker voor een verkoelende duik. Zo heb je 's ochtends nog de verwarming aan en een paar uur later de airco.

Vandaag zijn we via Nebraska en Wyoming verder gereisd richting de Rockies. We zitten al in Colorado; morgen nog 1 1/2 uur en dan zitten we in Rocky Mountains National Park.

1 opmerking:

Anoniem zei

wow rockies, there you come!!!
ik hebben ff gelezen welke beessies je daar weer tegen kunt komen. nou, dat zijn dus haviken, arenden, zwarte beren, coyote's, muildierherten, poema's, dikhoornschapen en elanden. oef!
ik denk dat we weer van een hele mooie fotoserie gaan genieten (dat zijn ze de hele tijd al :-) ) Enne... ja in de middle of nowhere bijna zonder benzine klinkt wel uhh spannend ja! gelukkig you made it again. kus, Petra