zondag 14 september 2008

Custer State Park

Hill City (South Dakota), 13 september 2008

Wat een prachtige staat is South Dakota toch!

Gisteren na aankomst op de camping begon te regenen en dat heeft het ongeveer de hele nacht gedaan. Gelukkig werden we vanochtend wakker met een blauwe lucht en is de zon nu volop aan het schijnen. Met slecht weer wordt de leefruimte met z'n drietjes in de camper wel wat beperkt. Maar we hebben elkaar nog niet de hersens ingeslagen :->...

20080913_46 Vandaag hebben we Custer State Park bezocht. Dit park staat bekend om één van de grootste bizonkuddes van de wereld. Het park is echt schitterend en we hebben ontzettend veel gezien; herten, prairiehondjes, ezels maar geen bizons. Toen we het park uitreden kwamen we terecht in het Wind Cave National Park en hier barstte het echt van de bizons. Twee bizons staken voor ons campertje de weg over, op weg naar de kudde die rechts op de prairie stond met zo'n stuk of 200 bizons. Wat een geweldig imposante beesten zijn het!

Na al dit natuurgeweld zijn Peter en Luna lekker naar Evans Plunge geweest, 's werelds grootste natuurlijk verwarmde binnenzwembad met mineraalwater van rond de 30 graden. Luna was helemaal door het dolle heen want de glijbaan was lang en spannend. Omdat Daan nog steeds grieperig is, heeft zij even rustig aan gedaan en wat aangerommeld in de camper.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi lieve drie!! wat heerlijk dat jullie zo vrij zijn om de tijd zelf in te delen... had je gedacht dat er zoveel te zien zou zijn in South Dakota? Ik niet hoor! Klinkt geweldig om eens rond te gaan trekken... moet met schaamrood op mijn kaken bekennen dat ik begin in te zien dat Amerika meer is dan NYC :-)))
En prachtige foto's, werkelijk plaaaatjes! Dat gaat straks echt een superboek worden met dat beeldmateriaal!!!
heel veel liefs, miss you :-)) xxx
Petra