vrijdag 19 september 2008

Rocky Mountains

Estes Park (Colorado), 18 september 2008

Na dagen over verlaten vlaktes te hebben gereden komen we vandaag na een klein stukje rijden aan in Loveland, de bewoonde wereld! De naam is goed gekozen want het is echt lovely. Het is een moderne plaats met allerhande winkels & de Rocky Mountains op de achtergrond. Even later rijden we via een prachtige canyon richting Estes Park; het is echt waanzinnig mooi. We zien een grote sneeuwschuiver voorbij rijden en zien de besneeuwde bergtoppen al in de verte liggen. Je kan je goed voorstellen dat dit in de winter een ski-oord is.

20080918_9 Colorado is de bergachtigste staat van de VS, met 54 toppen die meer dan 4200 m boven zeeniveau uitsteken. De camping waar we zitten ligt op 2300 meter en is omringd door de bergen. Nadat we een leuk plekje hebben uitgezocht, leggen we het direct vast voor 2 nachten. De camping is nu namelijk nog leeg maar morgen loopt hij vol vanwege een thema(Halloween)weekend. Dan staan we weer eens met andere mensen op de camping i.p.v. de fulltime RV-ers zoals ze zichzelf noemen. Of, zoals de mensen uit Texas die we gisteren spraken, 20080918_46zeiden "we're retired from retirement".  We hebben gelijk twee huisdieren (Knabbel en Babbel) maar er loopt er ook één rond waarvoor we alles wat eetbaar is goed op moeten ruimen, namelijk een zwarte beer.

's Middags hebben we een klein tochtje gemaakt door Rocky Mountains National Park. Toen we het park inreden werden we gewaarschuwd dat we beter in de auto konden blijven want er waren al 2 mensen geraakt door de bliksem. Daarnaast was er ook lichte sneeuwval. Het eerste hebben we wel volop kunnen aanschouwen maar sneeuw alleen op bergtoppen in de verte. De waarschuwing voor bliksem werd door Luna zeer serieus genomen. Ze weigerde zelfs door het openstaande raam te kijken en verbood ons om uit de auto te stappen. Voor de rest waren er veel brandjes. 20080918_34Deze zijn aangestoken om de Mountain pine beetle tegen te gaan die het verlies van miljoenen bomen kan  veroorzaken. Ook hebben we veel elanden gezien en gehoord. In september komt het vaak voor dat de stieren hun harem koeien op deze manier bij elkaar houden.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Hoi hoi,

Het blijft leuk om jullie te volgen en de verhalen te lezen.
Staan jullie nu toevallig op de Yogibear campground? Daar hebben wij een paar jaar geleden gestaan, leuk vermaak voor de kinderen. Daan, had je nou nog een filmpje voor je school gemaakt, was toch vandaag dat grote feest?
Pas op voor al het wild in RM NP, er loopt daar heel wat los.
Geniet nog lekker met zijn drietjes!
Groetjes, Marjolijn

Anoniem zei

WOW kickuh foto's ... de Rocky Mountains staan nog hoog op mijn lijstje van bestemmingen. Mag ik jullie aansporen om heeelllll veeeellll foto's te nemen?? ;-)