maandag 29 september 2008

Grand Canyon

Tusayan (Arizona), 28 september 2008

Vanochtend zijn we naar de Grand Canyon gegaan. In de meivakantie hebben we met z'n drietjes een film over de Grand Canyon gezien in het Omniversum. Luna kent hem ook van Dora dus het spreekt tot de verbeelding en we hebben er zin in!

Via de East Entrance volgen we de 20080928_6813 km. lange South Rim; een route waar we uieindelijk 3 uur over doen want er is zoveel moois te zien onderweg. De eerste blik op de canyon is echt adembenemend mooi. We blijven maar fotograferen. Op het eind van de dag hebben we dan ook 430 foto's gemaakt (handig zo'n digitale camera)!

We brengen een bezoek aan de uitkijktoren bij Desert View waarvan de bovenste verdieping is versierd met vroeg 20ste-eeuwse Hopi-muurschilderingen. Na een aantal verpletterende uitzichtpunten, gaan we picknicken in het bos. Eigenlijk vreemd dat er picknicktafels staan want even ervoor worden we via een bord gewaarschuwd voor overstekende bergleeuwen. Is het nou de bedoeling dat wij gaan eten of zijn wij het voer?

Even buiten het park zijn we op 20080928_125een camping gaan staan. Naar een paar uur niksen gaan we terug het park in voor de zonsondergang. Matje mee om op te zitten, speelgoed voor Luna en natuurlijk de fotocamera.  Van 5 tot 7 hebben we zitten genieten van het prachtige uitzicht. In eerste instantie zitten we als vrijwel enigen op 'onze' rots en werden we door voorbijgangers voor gek verklaard dat we zo dicht bij de afgrond gingen zitten. Wat ze echter niet zagen is dat het maar een klein stukje omlaag liep en dat je vervolgens nog meters had voor de afgrond begon. Tegen de tijd dat de zon onder ging was ons geheim echter ontdekt en waren we bij lange na niet meer de enigen. De echte waaghalzen liepen op slipperjes vlak langs de afgrond. Op een gegeven moment was er een hoop kabaal. We dachten dat er iemand onderuit ging maar het bleek om een 20080928_273Bighorn schaap te gaan...

Moe en voldaan vertrokken we na zonsondergang naar de Mac want Luna had het verdiend om verwend te worden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wowwwww wat een bizar mooi landschap.

Anoniem zei

ADEMBENEMEND ... mooi, ongelooflijk!!!!

en leuk toppie zussie!
xxx petra