maandag 15 september 2008

Mount Rushmore & more...

Hill City (South Dakota), 14 september

Jeetje, wat was het koud vanacht! Met buiten slechts een paar graden boven nul, is het binnen in de camper ook niet bepaald warm. Dus Luna werd midden in de nacht wakker (is vanavond met een paar sokken en een trui aan naar bed) en vanochtend de verwarming aan.

Nadat we allemaal een beetje opgewarmd waren (het zonnetje scheen volop dus dit was vrij vlot) zijn we naar Mount Rushmore gegaan. Van 1927 tot 1941 is er met 400 man gewerkt aan de gezichten van vier 20080914_1presidenten: Washington, Jefferson, Lincoln en Roosevelt. Kosten: bijna 1 miljoen dollar. Elk gezicht is 18 meter hoog en de neuzen zijn 6 meter lang, behalve die van de eerste president (Washington); deze is 6 meter en 30 centimeter. Eentje moet de langste hebben...

Na een tijdje te hebben rondgelopen bij Mount Rushmore, wilden we in een nabijgelegen stadje met de kabelbaan omhoog. Helaas was het kabelbaanseizoen al ten einde, wat ons een huilende Luna opleverde. Vervolgens wilden we een ritje maken door de Black Hills 20080914_46(het gebied waar we nu zitten) met een oude stoomtrein, maar de laatste was net vertrokken.  De naam Black Hills is afkomstig van de Lakota Indianen, die de bergen Pahá Sápa noemden vanwege hun verschijning op grotere afstand: donkere bomen omgeven door grasland.

De middag hebben we dus min of meer noodgedwongen op de camping doorgebracht maar dit was allesbehalve een straf. Luna heeft lekker in de speeltuin gespeeld en wij konden onbezorgd in het zonnetje zitten. Door het zonnige weer hebben we ook weer eens buiten kunnen eten. We hebben dus lekker een vuurtje gemaakt waar we onze maiskolven en aardappels in hun aluminium jasje hebben laten garen en de spareribjes er bovenop. Toen Luna eenmaal in bed lag, hebben we bij volle maan nog bij het vuur gezeten toch het echt niet meer kon om vervolgens zelf onder de warme wol te kruipen..

1 opmerking:

Anoniem zei

mmmm, dat klinkt heeel aantrekkelijk zo lang 's avonds bij het vuur temidden van moeder natuur. heerlijk!!!
xxx Petra