zaterdag 13 september 2008

Badlands

Hill city, South Dakota, vrijdag 12 september 2008

20080912_62 Vanmorgen zijn op weg gegaan naar de Badland National Park: een uitgesleten rotsen formatie  die indrukwekend groot is en schitterend qua kleuren en grilligheid. De Badlands zijn meer dan 14 miljoen jaar geleden gevormd van slib en sediment (grind, zand) dat van de Black Hills naar beneden spoelde, waarna de felle zon en de krachtige wind het de huidige vorm gaven. 

Jammer genoeg voelt Daniëlle zich een beetje grieperig maar toch hebben we ontzettend genoten van de vele adembenemende uitzichten en van de wandelingen tussen deze rotsen door. Toen we langzaam uit de Badlands weg reden en opnieuw in de prairie kwamen, zag Daan een roedel herten staan. Ik direct op de rem om er even naar te kijken. Na tot stilstand te zijn gekomen bleek dat we naast vele nesten van prairiehondjes stonden.... Even verderop kwamen we nog berggeiten tegen en hoorde we tijdens het fotograferen een ratelslang.

Wij hadden Luna beloofd om 20080912_172nog naar de Wall Drug te gaan. Dit was oorspronkelijk een apotheek (in 1936), maar ondertussen is het uitgegroeid tot een groot winkel- en amusementscomplex. Voor Luna een leuk uitstapje alhoewel de levensgrote bewegende T-Rex te eng was en te veel herrie maakte.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een GEWELDIGE foto's van die Badlands, helemaal niet bad!