vrijdag 22 augustus 2008

Terugblik Costa Rica

San José / Newark, 17 augustus 200820080817_23

Vandaag vliegen wij van San José, Costa Rica naar Newark NY. Via  Continental airlines konden wij digitaal inchecken en daardoor verliep alles zeer voorspoedig. Het nadeel van deze automatiseringslag is dat je nog steeds 2,5 á 3 uur vooraf aanwezig moet zijn. Dit betekent dus wwwwwwwwwachten wwwwachten. Luna kijkt via onze Zen mediaspeler een Disneyfilm en blijft dus lekker zitten.  

Ons avontuur in Cosa Rica loopt ten einde. Terugkijkend vinden wij Costa Rica een bijzonder mooi land met een geweldige natuur. Alles groeit hier als kool en is groen. Wat wil je als het altijd minimaal 25 graden is en meer dan 80% luchtvochtigheid. Het dierenrijk is ook exotisch een tiert weeldig. De grootste tegenvaller van deze reis vonden wij de groep. Wij voelden ons gevangen in schema's en vooral in de negativiteit van de groep. Het blijkt dat wij toch wel zeer relaxed in het leven staan en de dingen nemen zoals het komt. Dit gold niet voor een groot deel van de groep. Er werd veel geklaagd over van alles en nog wat, en nog een keer geklaagd en nog een keer geklaagd. Over sommige dingen kan je wel blijven klagen maar je verandert daar ter plekke niks aan. Je loopt alleen het risico je eigen reis te verpesten. Niet dat wij niet voor onze rechten opkomen maar wij weten het volgens ons in een ander perspectief te plaatsen. Wij zitten nou eenmaal niet in het rijke westen maar in midden Amerika. De prijzen zijn helaas wel redelijk westers (Amerikaans) en staan niet altijd in verhouding tot de geleverde dienst. Door de toenemende negativiteit in een groot deel van de groep, zijn we gaandeweg steeds meer ons eigen plan gaan trekken en hebben wij en leuke rondreis gehad.

Wij verheugen ons wel erg op de volgende stap van ons avontuur waarin wij zelf beschikking hebben over een eigen huisje, een eigen schema en een gevulde koelkast! Maar eerst 3 dagen New York...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn om te lezen dat alles (weer) goed gaat. We zijn benieuwd hoe de campertrip zal worden.

Hug.
W&P

Audrey zei

Hoi !
Na een weekendje zolder verven heb ik nu even de tijd om te genieten van jullie avonturen en prachtige foto's. Een mooie manier om even ons saaie leventje te ontvluchten en mee te liften op jullie reis !! Veel plezier !

Audrey