vrijdag 22 augustus 2008

New York, New York...

maandag 17 augustus 2008, New York

Gisteren zijn we om 09:00 vertrokken uit ons hotel uit San José om  vervolgens om 21:00 weer aan te komen in ons hostel in New York.  20080819_25Een vlucht van nog geen 5 uur maar door het vele wachten en het tijdsverschil van 2 uur toch een hele dag reizen. Tegen de tijd dat we onze koffers hadden en we in de taxi zaten, was het donker dus we hadden een geweldig uitzicht over een "verlicht" New York. 

We hebben een private room in Continental Hostel; het bestaat uit een kamer met 2 stapelbedden, voor Luna één grote speeltuin. We hebben ook airco op onze kamer wat niet verkeerd is met bijna 30 graden hier. Badkamer en toilet delen we met anderen op de gang. Na een lekkere douche vanochtend zijn we op zoek gegaan naar een ontbijtje. Daarna hebben we de tourist bus genomen voor een deel 20080818_33van de Uptown loop (Harlem, Museum mile en Central parc). In de buurt van Times Square zijn we overgestapt op een andere lijn voor de downtown loop. Het is een leuke tocht langs alle bezienswaardigheden (Walstreet, Empire State Building, Chinatown, Trump world Tower, Rockefeller Center & St. Patrick's Cathedral) en we weten nu waar welke film is opgenomen (zoals the Godfather in Little Italy). Bij het Museum of Modern Art werd verteld dat hier ook Duitste kunstenaars te zien waren zoals van Gogh (PARDON!). Bij de haven (waar de boten vertrekken naar het vrijheidsbeeld; doen we morgen) zijn we uitgestapt voor onze lunch om vervolgens weer met de bus naar Times Square te gaan voor de Toys R Us; een van de grootste (of de grootste) speelgoedwinkel van New York. 20080818_159In de winkel staat een reuzenrad, een dinosaurus uit Jurassic Parc en een heus Barbie kasteel met echt alle Barbies van de wereld. Omdat Luna over iets meer dan een maand jarig is mocht ze hier alvast cadeautjes uitzoeken; dat is prima gelukt...

We dachten weer terug bij ons hotel te komen met de uptown loop maar de laatste was al vertrokken dus we hebben de metro genomen. Al met al een prachtige dag met enorm veel indrukken voor alle drie. Aan het eind van de dag zijn we gebroken, deze dag is om in te lijsten. Bekijk de foto's maar eens goed en je ziet waarom!

Geen opmerkingen: