zondag 3 augustus 2008

Corcovado

Vandaag, 2 augutus, hebben we een trip gemaakt naar Corcovado National Park. Eerst anderhalf uur met de bus en dan even lang met de boot. Door de mangroven ging alles goed (zelf nog een krokodil gespot) maar toen we de oceaan op gingen, is Daan 10 x dood gegaan (7 x op de heenweg en 3 x op de terugweg). 20080802_44Op de heenweg moesten we  eerst door de golven zien te komen. Dit was een kwestie van afwachten tot er een serie golven was geweest. Hierna wordt het even iets rustiger en dan plankgas. We hebben echt ongelooflijke klappers gemaakt; alsof de boot in 2-en zou breken. Daarna hebben we dolfijnen en een walvis met jong gespot. Nog verder de zee op; boot stil liggen en terwijl iedereen de walvissen aan bakboord aan het bewonderen was, was Daan op stuurboord haar ontbijt over de reling aan het gooien. De terugweg ging gelukkig wat vlotter en een stuk rustiger. Dit gecombineerd met een zeeziektetabletje van Patty en Steven, bracht Daan heehuids weer terug.

Het nationaal park zelf was overweldigend: een prachtige natuur met reusachtige bomen en oorverdovende dierengeluiden. Soms dacht je dat je een vogel hoorde maar dit kon ook het geluid van een zeer giftige kikker zijn. Als je lichaam zijn gif opneemt ben je in no time helemaal verlamd. De gids heeft hem laten zien. Hij leek wel erg veel op de onschuldige kikker die hij daarvoor had laten zien. Voor de zekerheid dus maar niet met kikkers spelen...

 20080802_138

Voor de rest veel andere dieren gezien: verschillende soorten apen, (roof)vogels en een miereneter. We hebben veel mooie foto's geschoten. We waren even bang dat het de laatste foto's zouden zijn die we met deze camera konden maken want tegen de tijd dat we terug gingen was het vloed en het water steeg erg snel. Op het eind moesten we snel een rivier oversteken en de camera is daarbij 1 seconde in het water gevallen. Aangezien het geen onderwatercamera is, vreesden we het ergste maar de airco heeft hem aardig weten te drogen en hij lijkt het nu weer te doen. 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi lieverds, ik volg jullie hoor!leuk om alles te lezen ik ben er op deze manier ook een beetje op wereldreis ha ha ha .
hier pist het van de regen volgende week op vakantie en de berichten zijn niet best maar gelukkig zijn we dat gewent pff.
dikke kussen uit een nat wateringen.
marja.

Anoniem zei

Leuk zo'n bootje Daan met jouw zeebenen...gelukkig maakt de schitterende natuur veel goed.
Leuk dat jullie aansluiting hebben met andere mensen. Wij gaan nu zelf op vakantie, maar als we terug zijn lezen we gewoon weer bij. Heel veel plezier, doe voorzichtig, kus Melanie

Anoniem zei

Zo, het klinkt allemaal heel mooi.. (probeer hier een jaloers toontje in te horen...hahahaha). Maar echt, t klinkt als een waardevolle en mooie ervaring. Nu hopen dat t foto apparaat blijft leven.

gr.
W&P