zaterdag 23 augustus 2008

Camper(en)

Donderdag 21 augustus 2008, Nazareth, Pennsylvania

Na 3,5 week rond te reizen in Costa Rica en 3 dagen New York zijn we toe aan rust en een lager leeftempo. Ik lees op een camperbus met trailer aan de overkant de spreuk "Take life slow"; die spreuk spreekt ons wel aan op dit moment. Zoveel indrukken, de rondreis Costa Rica en een waanzinnig drukke stad putten je wel een beetje uit. Vandaag zijn we uit New York vertrokken om onze camper op te halen in South Amboy in de staat New Jersey. Wel een gedoe met alle bagage; eerst met a yellow cab naar het  treinstation en dan een uur in de trein. Op het station werden we opgehaald met een auto. Uiteindelijk waren we rond een uur of 12 bij ons rijdend huis; 20080823_6een 22 feeth camper (circa 6,5 meter) uit 2001. Het is een camper met een alkoof (hier slaapt Luna), een treinzit, slaapbank, keuken met magnetron en oven, aparte douchecabine en toilet. Dit alles wordt voortgetrokken door een Chevrolet Van 3500 met een 7,4 liter motor, een echte Amerikaanse zuipschuit dus.

Op ons programma van vandaag staat de camper inrichten en boodschappen doen, kortom ons "huisje" maken. Na al het papierwerk rondom de camper gaan we dus op zoek naar een winkel. Eerst komen we bij de Walmart; een soort hele grote van alles en nog wat winkel waar we je toch niet alles kan kopen. Daarna nog maar even naar de Giant; een soort uit de kluiten gewassen Carrefour, waar we wel alle boodschappen kunnen doen. We hebben meteen een klantenpas aangeschaft waarmee je allerhande kortingen krijgt. Zo rekenden we i.p.v. 103 dollar maar 89 dollar af. De moeite waard dus! Na de noodzakelijke boodschappen zijn we terug gegaan naar de camperverhuurder om ons lidmaatschap van de AAA (USA ANWB) te regelen en een TomTom te huren. Vervolgens hebben we een camping geselecteerd op de Tomtom richting Niagara falls en zijn we gaan rijden. Na eerst verkeerd te zijn gereden, komen we vervolgens ergens aan waar we echt niet willen overnachten. Dus toch maar weer doorrijden...

Nazareth en Bethlehem 

Nadat het al begon te schemeren kwamen Peter, Daan en kindje Luna aan in de plaatsen Nazareth en Bethlehem. Bijzonder mooie huizen met veranda's en giga tuinen, echt Amerikaans (overal de vlag) en alles (bijna te) mooi onderhouden. Alles komt erg conservatief en gelovig over. Uiteindelijk kwamen wij bij de camping Evergreen Lake, waar bleek dat we alleen maar cash konden betalen en we dus weer naar de20080823_8 bank 4 mijl (7 km) verderop moesten, pfff. Toen we uiteindelijk terug kwamen om neer te strijken, was het kantoor al gesloten. Gelukkig had de man nog wel even gezegd waar we konden camperen. Hèhè "lets call it a day"! Doodmoe maakten we ons bed op in ons rijdende huisje en gaan we heerlijk slapen.

Geen opmerkingen: