zondag 3 augustus 2008

Een stukje paradijs op aarde

Een groot deel van de dag hebben we in de bus doorgebracht. Tom en  Luna hebben de hele rit naast elkaar gezeten en hebben zich voorbeeldig gedragen. Het was een mooie slingerende route door de bergen, waarvan het hoogste punt van passeren op circa 3.500 meter lag. Soms wat oponthoud door de gevolgen van een stukje orkaan die in mei was langsgewaaid: stukken weg die zijn weggevaagd en grote keien op de weg (maak je maar niet ongerust ma). Maar voor de rest voorliep alles voorspoedig.

Toen wij uiteindelijk uit de bus stapten werden we bedolven onder  een warme en vochtige deken. Heel wat anders dan de temperaturen in het hoog gelegen (1150 meter) San José. Het hotel waar we zitten is erg mooi: allemaal leuke exotische huisjes omgeven door een overweldigende natuur. Op het moment van schrijven is het donker en worden we omgeven door gezoem, gepiep en getjilp. Echt een symfonie aan geluiden! 

Morgen vertrekken we om 06:00 voor een dagtocht naar Corcovado, een nationaal park. Voor een deel gaan we met de boot door het grootste mangrovenbos van Costa Rica en over de stille oceaan. Zojuist hebben we mensen gesproken die vandaag dezelde tocht hebben gemaakt en die lieten ons foto's zien van een walvis met haar jong. Dus dat belooft wat!

1 opmerking:

Anoniem zei

Goedemorgen kinders,

Wat heerlijk wakker worden met 'n berichtje van jullie uit 'n "stukje paradijs op aarde".
Ben reuze benieuwd naar de foto's van al het moois wat jullie gaan zien vandaag, wij genieten wel mee achter ons PC-tje;-))
Wat leuk voor Luna dat ze 'n vriendje heb en nog wel met de naam "Tom" hihi.

Knuffels voor jullie 3-tjes.

PaMa