vrijdag 6 maart 2009

Stellenbosch

Stellenbosch, 6 maart 2009

Gisteren hebben we Kaapstad verruild voor het 50 km verderop gelegen Stellenbosch. Kaapstad is een levendige en leuke stad maar we zijn wel blij dat we het chaotische verkeer achter ons konden laten. Op zich is het nog niet eens zo druk voor een grote stad, maar niemand houdt zich aan de verkeersregels. Dus je moet erg alert zijn als je hier rond rijdt maar ook als voetganger is het oppassen geblazen. Toen we net aankwamen, wachtten we telkens gewoon voor een rood stoplicht. Toen we echter ook bij groen licht bijna van onze sokken werden gereden, zijn we ongeacht de kleur van het licht, gaan oversteken. Net zoals de rest van de mensen in Kaapstad. En voor meelezende politieagenten…ook de politie loopt gewoon door rood!

Stellenbosch is de oudste Europese nederzetting van Zuid-Afrika na  P1300871 Kaapstad en een belangrijk centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Je vindt hier ook vele oude huizen in Kaaps-Hollandse stijl. Met name op de Dorpsstraat waar je onder andere Oom Samie se winkel vindt; erg leuk!

Ook hier bedreigen bosbranden enkele historische wijngebieden. Waar wij nu zitten, kan je het behoorlijk goed ruiken en als we ‘s ochtends wakker worden, ligt er allemaal as op onze auto. Voordat we op pad gaan, hebben we dus eerst een informatiecentrum bezocht zodat we goed zijn ingelicht waar we vooral P1300903 niet moeten wezen. We hebben vandaag een bezoek gebracht aan de wijngaard Spier waar we een paar heerlijke wijnen hebben geproefd, vergezeld door een kaasplankje. ‘s Middags hebben we verkoeling gezocht in het zwembad bij onze B&B want met 38 graden is ook hier de hittegolf een feit.

Geen opmerkingen: