maandag 23 maart 2009

Coffee Bay

Coffee Bay, 22 maart 2009

Na een ontzettend gezellige ochtend bij de touchfarm van Barbara en Patrick bij Yekelela moesten we er echt vandoor want we hadden nog een aardige rit voor de boeg naar Coffee Bay aan de ongerepte Wild Coast. Het klikte heel goed tussen ons en we zouden dan ook nog uren door kunnen praten. Erg jammer dat we daar niet hebben kunnen overnachten.

Coffee Bay is waarschijnlijk genoemd naar een schip met koffie dat hier in1863 schipbreuk leed. Het is één van de minst ontwikkelde gebieden P1320094 van Zuid-Afrika waar oude tradities nog in ere worden gehouden en het grootste deel van de grond toebehoort aan Xhosa gemeenschappen. Onderweg hier naartoe hebben we onze ogen uitgekeken; wat een prachtige natuur en wat een   levendige mensen! Het laatste gedeelte van onze reis verliep niet zo heel erg vlot want we moesten langzaam rijden vanwege alle gaten in het wegdek en het loslopende vee. We zitten hier drie dagen bij, het mooi gelegen, Bomvu backpackers waar we een eigen kamer met toilet en douche hebben. Ook Luna doet het goed als ‘’backpacker’ en heeft het prima naar haar zin.

Vanochtend hebben we paardgereden op het strand wat erg leuk was. IMG_3759Ook al moesten we tussen de zonnebadende koeien slalommen (ja, ze zijn hier echt overal!). ‘s Middags wilden we naar Hole in the Wall gaan. Dit is een geisoleerde klif, gescheiden van het vasteland door erosie zo’n 8 km. van Coffee Bay af. Doordat er al eeuwenlang golven tegen de klif beuken is er een doorgang in het midden van de klif ontstaan. Onze Zuid-Afrikaanse buren die hier op huwelijksreis zijn, vertelden ons echter dat de weg daar naartoe slecht was en dat we dat beter niet met onze auto konden doen. Zij nodigden ons uit om met hun mee te gaan later die middag in hun bakkie (pick-up truck). Nadat we ook nog eens waren getrakteerd op heerlijke potjiekos (stoofpot) die een paar uur op de braai had staan pruttelen, zijn we achterin de auto gesprongen om van de zonsondergang te gaan genieten bij Hole in the Wall; waanzinnig mooi!

Geen opmerkingen: