dinsdag 3 maart 2009

Laatste lange dag in Singapore

Kaapstad, 3 maart 2009

Eergisteren hebben we weer een rondje gemaakt met de toeristenbus. P1300304Halverwege zijn we uitgestapt voor een Rivercruise. Op zich was deze niet zo spectaculair maar wat wel uniek was, is dat de avond ervoor de bliksem was ingeslagen bij Merlin en dat hij nu een oor miste. Aangezien alles super georganiseerd is in Singapore, stond Merlin nu al in de steigers en zal het niet lang duren voor hij weer in oude staat hersteld is. Volgens onze taxichauffeur die ons later naar het vliegveld bracht, moest dit wel geluk brengen. De kans dat de Merlin zijn oor verliest door de bliksem terwijl er allemaal hoge gebouwen om heen staan is zo klein…

Ook hebben we nog een bezoek gebracht aan de botanische tuin. Omdat het erg heet en vochtig was, zijn we na een uurtje weer terug gegaan naar ons hotel. Ondertussen begonnen de wolken al weer flink samen te pakken dus we moesten ook opschieten wilden we nog even in het zwembad duiken. Dus snel onze zwemkleding aan, naar het zwembad (de lucht was ondertussen zwart) en in het zwembad springen. Na 5 minuten moesten we er al weer uit want toen begon het te stortregenen en onweren.

Twee uur later stond Jeroen op de stoep met een tas vol Nederlandse kranten, tijdschriften, stroopwafels, drop en een mooi prentenboek voorP1300413 Luna (bedankt Karen!). Het was erg leuk om na 7 maanden weer eens bezoek te krijgen. En het leuke is dat het heel normaal was om elkaar in Singapore te ontmoeten. Eerst hebben we gezellig bij zitten kletsen op onze hotelkamer (Karen was ook even van de partij via de telefoon) en daarna zijn we een hapje gaan eten. Om 23:00 ging Jeroen weer naar zijn hotel aan de overkant (met onze didgeridoo, schelpenmobile en back-up DvD’s zodat we dat niet meer hoeven mee te slepen) en gingen wij onze laatste spullen inpakken want een uur later moesten we richting vliegveld. Onze vlucht vertrok om 02:30 en we zijn allemaal wakker gebleven zodat we meteen in een goed ritme zitten voor onze volgende bestemming waar het 6 uur vroeger is. Wat een intens en lange dag was dit waarin we voor ons gevoel over gaan in de finale van onze reis.

Geen opmerkingen: