woensdag 25 maart 2009

Drakensbergen

Underberg (Sani Pass), 25 maart 2009

Vandaag zijn we vertrokken uit Kokstad waar we één nachtje zijn gebleven. Nadat we gisteren na aankomst wat boodschappen hadden gedaan en hadden gegeten, barstte een spectaculaire onweersbui los die tussen de bergen bleef hangen. We werden getrakteerd op een mooi schouwspel waarvan zelfs de lampen in onze kamer gingen flikkeren.

Ons oorspronkelijke plan was om vandaag van Kokstad naar de grote stad Durban te reizen. De mooie uitzichten in ons verblijf in Kokstad hebben ons van ons oorspronkelijke plan doen afwijken. Wij P1320361 voelden wel wat voor Drakensbergen. Drakensbergen zijn de hoogste bergen van Zuid Afrika met een top van 3258 meter. Duizend jaar geleden woonde in de dalen van deze bergen bosjesmannen, jagers-verzamelaars die met pijl en boog op antilopen jaagden. Zij werden verdreven door de Zoeloes , Xhosa, Afrikaners en Britten. Alleen de schilderingen in de grotten herinneren nog aan de bosjesmannen. De Drakensbergen zijn ook de natuurlijke grens met koninkrijk Lesotho (Kingdom in the sky) dat we morgen gaan bezoeken.

De Sani Pass waaraan we zitten is de enige weg vanuit KwaZulu Natal (de streek waarin we zitten) naar Lesotho. Deze gravelweg gaat in 20 kilometer circa 1300 meter omhoog. Gelukkig zitten we maar een P1320451 kilometer of 10 op deze weg want onze limo heeft het er maar moeilijk mee. Onze stenen cottage van Sanibackpackers is weer erg snoepig. Een klein huisje met 2 slaapkamers en een leuk terras met tuin en dit alles uitkijkend op het imposante bergmassief. Ook grenst ons tuintje aan Ukhahlamba Drakenbergpark (world herritage site) waar allerhande soorten reebokken, antilopen, jackhalzen, bavianen en tropische vogels huizen.

Geen opmerkingen: