woensdag 11 maart 2009

Bredasdorp en De Hoop Natuur Reservaat

Bredasdorp, 10 maart 2009

Gisteren zijn we aangekomen in Bredasdorp, Zuid Afrikaas eerste “dorp”. Het is in 1838 ontstaan en vernoemd naar de eerste burgemeester van Kaapstad, Michiel van Breda. Hij vestigde zich hier als schapenboer en daardoor ontstond in dit gebied een levendig schapenindustrie. Die schapen zijn nu nog steeds in grote getale hier aanwezig.

Na geland te zijn in ons nieuwe appartement zijn we naar Cape P1310127Agulhas  (Naaldenkaap) gereden, het zuidelijkste puntje van zuid Afrika. Op dit punt, waar de Atlantische en Indische Oceaan samenkomen, is menig schip vergaan en vind je één van de oudst werkende vuurtorens in Zuid Afrika uit 1848.

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Natuurreservaat De Hoop. Een hele onderneming want de laatste 57 kilometer van de maar  65 kilometer lange weg er naartoe was niet geasfalteerd. Maar onze ‘off P1310227the road limo’ heeft alles overleefd en de rit was wel de moeite waard. Van al het aanwezige wildleven hebben we alleen de luipaard niet gezien. Maar we hebben onze ogen uit kunnen kijken naar de bavianen, struisvogels, elanden, Kaapse bergzebra’s en bontebokken.

Geen opmerkingen: