dinsdag 3 maart 2009

De finale, Zuid Afrika!

Kaapstad, 3 maart 2009

Op het vliegveld verliep alles voorspoedig en zonder problemen. We hadden al online ingecheckt dus we hoefden alleen nog onze bagage af te geven. Op Singapore airport hebben ze gratis internet waar we alle P1300423 drie de tijd hebben gedood. Luna surfde naar spelletjes.nl en wij hebben onder andere de wintersportfoto’s van de familie Ungerer bekeken en kort met pa en ma gechat. De tijd vliegt dan voorbij en voor we het wisten zaten we in de lucht. Om zo snel mogelijk in het Afrikaanse tijdritme te komen hebben we eerst nog (ook Luna!) een film gekeken op ons privé videoscherm. In Zuid Afrika is het 6 vroeger dus als je rond 4.00 à 5.00 Singapore tijd gaat slapen zit je goed. Luna is een echte wereldreiziger geworden want ze sliep zelfs later dan haar moeder!

Na 14 uur aaneengesloten in het vliegtuig te hebben gezeten (waarvan 1 uur en 20 minuten op de grond in Johannesburg) stapte we uit in Kaapstad. We zijn enorm trots op Luna want ze heeft het erg goed gedaan! Na onze auto, een witte nieuwe Toyota Corolla, te hebben opgepikt gingen we naar ons hotel in het centrum van Kaapstad. Dat is weer een omschakeling na Azië en Australië. Eerst reden we langs de Townships en nadat we waren gesneden op de snelweg, arriveerden we ongeschonden in ons hotel. Dit zag er op internet beter uit dan in werkelijkheid maar de kamer (met uitzicht op de tafelberg) is prima.

Na even te hebben gerust, hebben we ons opgefrist en gingen we even de stad in voor en eerste impressie en wat boodschappen. Er hangt een levendige sfeer hier en we hebben ons kostelijk vermaakt in de lange IMG_3540 rijen bij de kassa in de supermarkt; wat een chaos! In het verkeer is het wel flink opletten geblazen, maar je krijgt natuurlijk gelijk de vuurdoop in een grote stad. De Zuid Afrikaans taal is erg leuk om te horen en we kunnen ons hier goed redden met Nederlands (alleen wat letters inslikken; postkantoor is bijvoorbeeld poskatoor) en Engels. De krant (Die Burger) die we hebben gekocht is voor ons gemakkelijk te lezen, gewoon fonetisch boeren-Hollands. Vermoeid van de dag vielen we tussen 20.00 en 21.00 in slaap om de volgende ochtend om 06:00 wakker te worden. We zitten dus meteen in het ritme van Zuid-Afrika.

Geen opmerkingen: