vrijdag 13 maart 2009

Mosselbaai

 

Mosselbaai. 13 maart 2009

Eergisteren zijn we vertrokken uit Bredasdorp en naar Mosselbaai gereden. Omdat Luna nog steeds niet beter was (gelukkig wel koortsvrij P1310225maar met allemaal blaasjes in en om haar mond), hebben we eerst nog een bezoek gebracht aan de plaatselijke dokter. Het was een jonge dokter met een dochtertje van een jaar die het erg gezellig vond dat we langs kwamen. Dus terwijl hij Luna uitgebreid onderzocht, hebben we lekker zitten kletsen. Luna blijkt hand-, voet- en mondziekte te hebben. Op zich niet ernstig (de dokter knuffelde haar ook nog even bij het weggaan) maar wel erg vervelend natuurlijk. We hebben tabletten gekregen om haar immuunsysteem te verhogen en zalf voor de wondjes en dan moet het binnen een week genezen zijn. Ondertussen zijn we al weer twee dagen verder en zien we haar opknappen.

Gisterochtend hebben we het Bartomeleu Dias museum bezocht. Hij is P1310287namelijk 520 jaar geleden bij Mosselbaai aan land gekomen. Op zich  stelde het museum niet veel meer voor dan een replica van zijn schip. ‘s Middags hebben we ons 2 uur lang vermaakt in een waterpark met spannende glijbanen en stroomversnellingen waar je zittend op een grote band doorheen dreef. 's Avonds hebben we heerlijk gegeten in een restaurant op loopafstand van ons hotel. Luna viel erg in smaak bij het bedienend personeel dus werd continu opgetild, geknuffeld en meegenomen om de rekeningen te brengen en ijsjes te halen in de keuken.

Vandaag zijn we via een P1310356prachtige route door de bergen naar Oudtshoorn gereden dat bekend staat om de struisvogelfokkerijen. Hier hebben we dan ook een struisvogelboerderij bezocht waar we een uitgebreide rondleiding hebben gehad, struisvogels hebben gevoerd, op eieren hebben gestaan (zij kunnen een gewicht van 120 tot 200 kg dragen!) en op een struisvogel hebben gezeten en zelfs gereden. Het moet niet gekker worden! Wat zou er nog meer komen na paarden, olifanten en struisvogels…

 

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo lieve Luna,

Wat zie je er ziekjes uit op de foto, maar gelukkig ben je al weer aan het opknappen;-))
Haha....Luna op 'n struisvogel, oma moet er niet aan denken.
Gelukkig is het einde in zicht en kunnen we jullie eindelijk naar maanden weer in de armen sluiten.

Dikke kussen van (o)ma en (o)pa

xxxxx