dinsdag 11 november 2008

Wellington

11 november 2008, Wellington

Vandaag hebben we de hoofdstad van Nieuw Zeeland bezocht. Deze op 3 na grootste stad is gekozen als hoofdstad vanwege zijn centrale ligging. De bootverbinding naar het zuidereiland vertrekt ook vanaf Wellington. Deze stad heeft op dit moment zo'n 150.000 inwoners, het oogt vriendelijk en heeft een overzichtelijk centrum met moderne winkels. Op ons programma stond de kabelbaan, de stad bekijken en eventueel het bekende Te papa Tongarewa museum20081111_18 (www.tepapa.govt.nz). Het Te papa Tongarewa museum, wat vertaald de schatten van het land betekend, is het nationale museum van Nieuw Zeeland.  Dit museum, met gratis entree, is een groot avontuur. In dit 6 verdieping tellende museum is alles te vinden over de geschiedenis van Nieuw Zeeland en het ontstaan van de aarde met haar continenten en haar bewoners van toen en nu. Het museum was zo leuk en inspirerend voor ons en Luna dat we uiteindelijk niets anders hebben bezocht. En dan te bedenken dat we in 4 uur tijd maar 2 verdiepingen hadden bezocht!

Op de terugweg gaan we boodschappen doen bij The Dutch shop. 20081111_23 Na 3,5 maand zonder Hollandse kaas te hebben geleefd willen we onze kaasbehoefte bevredigen. In deze winkel kopen we naast een halve kilo oude kaas ook drop, colasnoepjes, appelstroop, smeerkaas, hagelslag en sinterklaas benodigdheden zoals kruidnoten, taai taai poppen en een chocoladeletter. We kunnen er weer even tegen aan. In de winkels van Wellington komen we overigens al de nodige kerstversieringen tegen en in de bus een vrouw die net een (nep) kerstboom en kerstballen had gekocht; ze zijn er vroeg bij hier.

20081111_9Op de campings die we de laatste dagen bezoeken komen we, naast Saskia, ook veel andere  (Duitse) kinderen van Luna's leeftijd tegen waar ze tot bedtijd mee speelt. Luna is helemaal happy en heeft het hoogste woord. Wij hebben daardoor ook weer wat extra tijd voor ons zelf, op zich ook niet geheel onbelangrijk!

O ja, ook nog even een leuke reactie van Luna vertellen. Toen we op een ouderwetse manier het water kookte (Je weet wel in een fluitketel)  reageerde Luna, toen het water kookte, met "Hé, wat is dat nou?". Wij hebben haar uitgelegd dat je kokend water voor de koffie en thee ook zonder een waterkoker kon maken. 

Geen opmerkingen: