woensdag 5 november 2008

De kortste dag van ons leven

Port Waikato, 5 november 2008

Op 2 november vertrok ons vliegtuig om 17:30 vanuit Rarotonga. We vlogen opnieuw met Air New Zealand en hadden weer een uitstekende vlucht. Na 4 uur en 20 minuten vliegen landden we in Auckland. Omdat we de datumgrens waren gepasseerd was het daar ondertussen 3 november 20:50. Deze dag heeft voor ons dus slechts 3 uur en 10 minuten geduurd. We lopen nu 12 uur voor op Nederland i.p.v. 11 uur achter.

20081105_21Gisteren hebben we onze camper opgehaald. Omdat alle 4-Berths  waren verhuurd, werden we ge-upgrade naar een 6-Berths Ford Transit. Dus we hebben echt een balzaal waar we mee rondrijden. En het mooie is dat wij de eerste gebruikers zijn want deze camper komt net uit de fabriek rijden. Wat een verschil met dat oude barrel uit Amerika. Deze ruikt zelfs nog helemaal nieuw! Nieuw Zeeland is voor ons de beste plek om een 20081105_19upgrade te krijgen want ook al is het lente hier, we zullen toch wat meer binnen zitten vanwege het weer. Het is nu zwaar bewolkt met af en toe wat regen en zo'n 18 graden.  Een hele omschakeling na de Cook Islands maar daar hebben we niet zo'n last van. Ook van het tijdsverschil van 23 uur merken we weinig (hahaha).

Wat wel even wennen is, is het links rijden. Dat moest ook al op Rarotonga maar met slechts één weg van betekenis, went dat snel. Bovendien hadden we op de Cook Islands een automaat (en in de VS ook) en moet er nu weer geschakeld worden. 20081105_18 En dat is best lastig als dat aan je linkerkant zit! Maar goed, ondertussen hebben we al een paar rotondes gehad en hebben we ook al een paar keer ingevoegd op de snelweg. Met de Holland kaart van Petra op de achterruit van onze camper (een gewaarschuwd mens telt voor 2) moet het helemaal goed komen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Links rijden went erg snel ... maar pas vooral op voor halverwege de vakantie. Dan lijk je helemaal gewend aan het linksrijden en heel verbazingwekkend kan je in een onbewaakt ogenblik ineens weer rechts gaan rijden.

Het is mij gebeurd en tijdens onze vakantie in NZ hebben we dat van meerdere mensen gehoord.

Dus wees gewaarschuwd hahaha.

Unknown zei

haha, rotondes die nekken je. Voor de rest lukt het wel. Maar er komt een keer dat je wel de juiste kant op rijdt, maar diezelfde kant opkijkt om te zien of de weg vrij is!