maandag 3 november 2008

Go with the flow

Titikaveka, 2 november 2008

20081030_108s' Ochtends is het hier lekker wakker worden met een "frisse" duik in de zee. Fris is niet letterlijk bedoeld want koud is het buiten en in de zee absoluut niet. Het is gewoonweg heerlijk om in de lagune in alle vroegte onder te dompelen, daarna af te drogen en een bakkie koffie te doen. 

Ook s 'avonds is het lekker om je eigen potje koken in je eigen keukentje. Naar de lokale winkels en standjes langs de weg. Veel producten worden vanuit Nieuw Zeeland geimporteerd en zijn behoorlijk prijzig. Zo kost een geimporteerde komkommer in de supermarkt NZ$7. Maar als je de lokale produkten koopt zoals bananen, kokosnoot, papaya, tomaten, gourgette, aubergine en verse vis is het prima te betalen en ook nog eens erg lekker. Om het prijverschil even aan te geven: voor een lokale komkommer die je langs de weg koopt, betaal je NZ$ 1. En een paar dagen geleden zijn we even 2 stukjes verse tonijn wezen kopen bij een vismarkt en we hoefden slechts NZ$ 3,90 (€ 1,75) af te rekenen. Dat is natuurlijk spotgoedkoop maar wat wil je, die vissen springen zo vanuit de oceaan op je bord.

20081102_1 Gisteren zijn we weer bij de winkel van Lisette en Kees, de Westlanders, geweest om de tijdschriften langs te brengen. We waren net op tijd wat om 13:00 ging de winkel dicht omdat Lisette en de kids naar de haven gingen om Kees uit te zwaaien die een rondje eiland zou gaan roeien. Wij besloten om mee te gaan. Bij de haven aangekomen bleek dat er te weinig mensen waren komen opdagen, dus het roeien ging niet door. Familie van Wijk besloot daarop naar Muri Beach te gaan en dat stond ook op ons pogramma dus we reden even gezamenlijk naar hun huis om wat zwemspullen te halen. Luna waren we vanaf dat moment kwijt want die ging met gezellig met Lisette en Danique in de auto mee. Bij hun huis aangekomen moesten we natuurlijk eerst even een bakkie doen. De meiden lagen ondertussen al in het zwembad in de tuin. Al kletsend en kletsend kwamen we erachter dat we redelijk wat dezelfde mensen kenden. Dus Lisette Timmermans, als je denkt dat dit jouw oude buurmeisje is op de foto, dan klopt dat! De tijd verstreek totdat het donker begon te worden en al 19:00 bleek te zijn. Dus geen Muri beach meer en ook geen Island night (een avond met lokaal eten, dans en muziek) die we op aanraden van Lisette en Kees alsnog zouden gaan doen. Maar dat geeft niet want we hebben een heerlijke middag gehad met deze leuke mensen. Een gepaste afsluiting van ons verblijf hier op deze paradijselijke plek.

Geen opmerkingen: