vrijdag 7 november 2008

Rotorua

Rotorua, 7 november 2008

Gisteren zijn we naar Rotorua gereden. In Rotorua vind je veel Maori cultuur. De volledige naam in het Maori luidt Rotorua-nui-a-Kahuis, en Rotorua (18) betekent tweede meer aangezien het ligt aan het tweede meer dat het Maori opperhoofd Ihenga ontdekte. Eén van de opvallendste kenmerken van Rotorua is de stank van rotte eieren die de hele stad omringt. Overal in de stad en wijde omgeving zijn namelijk hete modderbronnen en geisers te vinden, die de doordringende zwavellucht verspreiden.

Rotorua (7) Gisteren zijn we met een kabelbaan de berg op geweest van waaraf je uitzicht hebt op heel Rotorua. Peter en Luna zijn vervolgens met een soort zeepkist de helling afgeraced om vervolgens weer met stoeltjeslift naar boven te komen en weer met de kabelbaan omlaag.

Vandaag zijn we naar Whakarewarewa village geweest, een Maori dorp dat niet voor de toeristen is neergezet maar waar 25 Maori families wonen. Vanuit het dorp heb je goed zicht op de Pohutu geiser en in het dorp zelf zijn er meedere warmwaterbronnen. Deze worden gebruikt voor een lekker bad (ze hebben geen warm stromend water) Rotorua (47)en om mee te koken. Na het bijwonen van een culturele show (met als hoogtepunt de strijddans die nog steeds bij rugby-wedstrijden wordt gedaan om de 'vijand' af te schrikken) hebben we een rondleiding gekregen door het dorp. Vervolgens hebben we een maaltijd uit een Hangi box gegeten.

Terug op de camping hebben we lekker in het zonnetje in de thermale baden gelegen. Daan is toch wel een beetje verkouden geworden door het temperatuurverschil en zo'n bad is dan erg welkom! 

Geen opmerkingen: