maandag 17 november 2008

Naar de westkust

17 november 2008, Westport

Gisteren zijn we via Nelson Lake National Park naar Murchison gereden waar we hebben overnacht op een leuke camping met allemaal boerderijdieren. We hebben ons vermaakt met het voeren van de varkens en het kijken naar het melken van de koeien.

Het koude en natte weer was al voorspeld en helaas hadden de weermannen en -vrouwen het bij het rechte eind: afgelopen nacht heef20081117_36t het bijna de hele nacht geregend. Gelukkig hebben we vandaag ook wel wat opklaringen gehad maar echt lekker is het niet. 's Ochtends hebben we lekker rustig aan gedaan om daarna naar de westkust te gaan rijden. De schitterende route volgt voor een groot deel de loop van de Buller rivier. Onderweg stoppen we nog even bij de grootste hangende loopbrug van Nieuw Zeeland. Terwijl Peter & Luna naar de overkant lopen, offert Daan zich heel moedig op om niet naar de overkant te gaan zodat ze foto's kan maken van Luna en Peter.

Jammer genoeg gaan er ook wat dingen mis. Bij het pinnen vandaag ging de ATM machine in storing. Het resultaat was wel een afschrijving maar geen geld. Het is een heel gedoe om alles weer recht te zetten; bellen met de de BNZ, bellen met ABN AMRO en vervolgens langs gaan in een van de kantoren an BNZ. Grrr....
Ook hebben we schade gereden aan de achterkant van de camper; waarschijnlijk door een laaghangende boomtak. Helaas zijn de verzekeringen hier dusdanig dat dit soort gevalletjes onder het eigen risico gedeelte vallen. Maar goed, hopen dat het hier bij blijft. Het links rijden gaat tot nu toe goed, vooral ook doordat Daan intensief meekijkt en hardop meedenkt.

20081117_7's Middags hebben we, na de boodschappen, koekjes gebakken in de campingkeuken. De meeste campings hier zijn erg goed en hebben allerhande voorzieningen zoals een ruim opgezette en goed uitgeruste campingkeuken. Dus we kunnen hier uitgebreid en erg lekker koken en bakken!

Geen opmerkingen: