donderdag 6 november 2008

De eerste dagen New Zealand

Port Waikato, 5 november 2008

Nadat we onze camper haden gehaald zijn we eerst naar de supermarkt gereden om onze koelkast te vullen. Ook hebben we een NavNav (Navman) aangeschaft (= navigatiesysteem) want dat is gewoon stukken prettiger rijden en scheelt veel omrijden. We hadden onze eigen TomTom meegenomen maar zowel in de VS als in Nieuw Zeeland werken ze niet met kaarten dus moet je een heel nieuw systeem aanschaffen.

Daarna zijn we naar Port Waikato gereden, aan de westkust iets onder Auckland. We wilden niet te ver doorrijden maar eerst ons huisje aan kant maken; koffers en boodschappen uitpakken & alles een plekje geven. We hebben besloten om hier 2 nachten te blijven zodat we allemaal even onze draai kunnen vinden voor we verder op pad gaan.

Vandaag hebben we lekker wat20081105_33 aangerommeld. Het weer was niet al te best maar tussen de buien door hebben we een wandeling naar het strand gemaakt. De zee is hier iets anders dan we de afgelopen 2 weken hebben gezien; het is één grote kolkende massa en het schuim vliegt in het rond door de storm. Uiteraard hebben we de verkiezingen in de VS ook in de gaten gehouden. Toen we om 17:00 even naar de tv-kamer gingen om de laatste stand van zaken te bekijken kwam net het breaking news dat Obama de nieuwe president is; helemaal goed!

Morgen gaan we naar Rotorua waar we een paar dagen willen blijven. Daarna gaan we afzakken naar het zuiden om ook nog wat tijd op het zuidereiland door te kunnen brengen. Dat was oorspronkelijk niet het plan maar we horen van alle Kiwi's dat we daar echt naar toe moeten omdat het vreselijk mooi is. Het wordt wel nog een stukje kouder dan hier want het heeft gisteren nog gesneeuwd op het zuidereiland.

Geen opmerkingen: