zondag 16 november 2008

Nelson

Marahau, 14 november 2008

Gisteren hebben we de hele dag in Nelson doorgebracht. Nelson ligt niet alleen in het zonnigste gebied van heel Nieuw-Zeeland maar bevindt zich ook precies in geografische midden van het land én is de toegangspoort naar diverse National Parken. De sfeer in dit 'hippie'plaatsje is heel relaxed. In Nelson en omgeving wonen en werken meer dan 300 kunstenaars onder wie glasblazers, pottenbakkers en schilders. Leuk detail: de ring uit Lord of the Rings is door een edelsmid uit Nelson gemaakt. 

20081113_1We hebben heerlijk door het centrum geslenterd. Lopend door Trafalgar  Street (de hoofdstraat van Nelson) kwamen we langs een aantal leuke terrasjes , winkels, galeries en restaurantjes. Ook hebben we een bezoek gebracht aan de Art Deco Christ Church Cathedral. Natuurlijk ook nog wat leuke aankopen gedaan, een leuke zijden tas voor Daan, een poncho voor Luna en een boek over het Boeddisme voor Peter. De lage koers van de Nieuw Zeelandse Dollar (€ 0,46) maakt dit extra leuk! 20081114_22

Vandaag zijn we naar Founders Historic Park geweest. Dit mini  openluchtmuseum ligt vlak ten noorden van het centrum van de stad en laat het verleden van Nelson herleven. Er staan kopieën van verschillende uit het einde van de 18e eeuw en later, zoals een ziekenhuis, brandweer en café. In dat laatste hebben we een heerlijke biologische lunch gehad voor we gingen afreizen naar Abel Tasman National Park.

Geen opmerkingen: