vrijdag 3 oktober 2008

Uitrusten in een oase

Pahrump (Nevada), 2 oktober 2008

20081001_44Na gisteren lange tijd door woestijnachtig gebied te zijn gereden, zijn we neergestreken op een camping in Pahrump, dicht tegen de grens met Californië. En dit is niet zomaar een camping maar echt een oase in de woestijn! Voor ons de mooiste camping tot nu toe met geweldig buitenzwembad, grote fitnesszaal, sauna, stoombad, diverse bubbelbaden, mooie tropische beplanting en een ontzettend leuke plekken compleet met buitenkeuken en patio. Zodra we zijn aangesloten, gaan we daar lunchen en komen er direct enkele kolibris op bezoek. Voordat de dag om is, besluiten we om hier nog een dag te blijven. 20081002_17 We zijn ondertusen toch wel een beetje vermoeid van alle indrukken dus een dagje rust kan geen kwaad. Bovendien is Luna helemaal blij met het zwembad en Daan met de fitnesszaal.

's Middags in het zwembad ziet Luna een vlinder voorbijvliegen en ze roept: "Kijk mam, een butterfly!" We zijn niet bezig met het aanleren van Engelse woordjes maar ze pikt zo nu en dan toch wat op. Naast 'hello', 'bye bye' en 'icecream' weet ze ook wat ze moet antwoorden op "What's your name?"

Vandaag hebben we even een kort bezoek gebracht aan Death Valley National Park want daar zitten we om de hoek. Death Valley is de plek met de hoogste gemiddelde temperatuur ter wereld. De hoogste temperatuur ooit gemeten was 57 graden (in de schaduw!) in 1913. 20081002_47 Wij troffen het vandaag want het was bewolkt en dus maar 41 graden. Wat een dooie boel daar, weinig begroeiing maar de bergen zijn mooi van kleur en grillig gevormd. De zoutvlakte hebben van grote afstand gezien. Na even in de hitte te hebben rond gelopen zijn we snel weer terug gegaan naar onze oase voor een verfrissende duik.

1 opmerking:

Anoniem zei

ooohhh heerlijk ik wil ook wel ff een duik komen nemen! slim om lekker een dagje hier langer te genieten.
kusjes en zwem-ze, Petra