vrijdag 10 oktober 2008

San Francisco

Petaluma (californië), 9 oktober 2008

Vandaag hebben we een georganiseerde San Fr20081009_56ancisco tour gemaakt vanuit onze KOA campground. Op deze manier konden (van 9.00 tot 18.00 uur) de hele stad bezoeken zonder ons druk te hoeven maken over parkeren en welke metro of bus te nemen. San Francisco is de één na dichts bevolkste stad in de VS met zo'n 750.000 mensen op 122 km2.

De tour leidde ons via de Golden Gate Bridge, het Golden Gate Park (waar we een Chinese theetuin hebben bezocht), Chinatown en een blik op Alcatras naar een lunch bij de pier aan Fisherman's Wharf. De Golden Gate Bridge heeft de op 2 na grootste overspanning ter wereld en in de tijd dat hij gebouwd werd (1933-1937) was het de langste (2,7 km) en hoogste (227 m boven het water) hangbrug ter wereld. 20081009_236Natuurlijk hebben we ook een rit in een cable car (het enige rijdende National Monument) vanaf Noble Hill gemaakt. We hebben dus bijzonder veel gezien van San Francisco en met het schitterende weer van vandaag hadden we ook geen last van mist (dit is zeer uitzonderlijk). We hadden bijzonder veel geluk want we werden ook nog eens getrakteerd op laag overvliegende straaljagers die allerlei  stunts en formaties uitvoerden boven de stad. Dit waren 6 Navy Blue Angels straaljagers die aan het oefenen waren voor de vlootdagen van aankomend weekend. Het gaf een ongelooflijke herrie maar was wel erg gaaf en spectaculair!

We hebben genoten van de kleurrijke huizen in jaren 30 en Victoriaanse stijl. Dit gecombineerd met de ruim 40 heuvels in de stad volgde het ene prachtige uiticht het andere in snletreinvaart op.  Mede door het heuvelige karakter en de aardbeving 20081009_208 gevoeligheid van de stad is er vergeleken met NY en Chicago maar weinig echte hoogbouw. Wij vonden San Francisco de aantrekkelijkste stad om te wonen (van de steden die we in de States hebben bezocht). Alleen de prijs is minder toegankelijk, een gemiddeld huis kost circa $ 700.000. Eén van de duurste woningen de wijk Pacific Heights bracht onlangs zelfs $32 miljoen op. Uiteraard werden we ook langs de woningen van wat beroemdheden geleid en langs het huis waar de film Mrs. Doubtfire was opgenomen. In diverse straten is ook het hippie verleden van de stad nog terug te vinden. Dit geeft een leuke en ontspannen sfeer aan de stad waardoor wij ons hier in ieder geval snel thuis zouden voelen. Voor de rest zouden we ons niet zo snel in Amerika vestigen. Alhoewel het ontzettend mooi en afwisselend is, missen we het kleine en knusse van Nederland.

 

Geen opmerkingen: