donderdag 16 oktober 2008

Carpinteria State Beach

Los Angeles (Californië), 15 oktober 2008

De afgelopen dagen hebben we doorgebracht op een camping aan het strand bij de Grote Oceaan. Wat heerlijk om hier ons Amerika avontuur te eindigen. Carpinteria is een lief klein plaatsje, ca. 20 km. ten zuiden van Santa Barbara. Eigenlijk hebben we hier niet veel meer gedaan dan20081013_67 het maken van een strandwandeling, met een trolley naar het centrum en daar even een hapje gegeten en wat gewinkeld (daar waren we snel mee klaar want het centrum bestaat uit één straat) en het bouwen van een zandkasteel. Oh ja, en natuurlijk zeeleeuwen, pelikanen, dolfijnen bekijken en 's ochtends vanuit bed een kopje koffie op het strand drinken en 's avonds naar de zonsondergang kijken. Helemaal goed dus!

Vandaag zijn we naar Los Angeles gereden want morgen moeten we hier onze camper inleveren. Onderweg hier naartoe zagen we veel (blus)helicopters.  Meer dan duizend brandweerlieden houden zich op dit moment bezig met het blussen van bosbranden die in LA en omstreken woeden. We hoorden gouverneur Arnold Schwarzenegger nog op de radio; hij heeft de noodtoestand afgekondigd voor twee gebieden ten noorden van LA.

Eigenlijk hadden we nog één nachtje camping voor de boeg maar aangezien de camping waar we naar toe wilden duurder was dan het motel dat ernaast zat (en laat dat toevallig nou net het motel zijn dat we voor de komende 3 nachten hadden geboekt!) hebben we besloten een nachtje bij te boeken bij het motel en alvast afscheid te nemen van onze camper. Dat geeft ons ook wat meer ruimte om onze camper een beetje op te ruimen en schoon te maken.

Geen opmerkingen: