donderdag 23 oktober 2008

Cook Islands

Avatiu, 21 oktober 2008

Vandaag hebben we ons huurautootje opgehaald. Slechts 18,50 per dag incl. alle kilometers die je maakt. Maar dat zullen er niet zo veel zijn want de omtrek van Rarotonga is slechts 34 km. We hadden ook de bus kunnen nemen. Niet erg ingewikkeld want er rijden maar 2 op het eiland: je hebt de clockwise route en de anti-clockwise route.  Maar goed, we kiezen voor het gemak van een auto. Nadat Peter zijn rijbewijs heeft gehaald bij het politiebureau (hier geldt ons internationale rijbewijs dus niet) zijn we op pad gegaan. Vanaf nu moeten we links rijden tot we weer terug zijn in Nederland en dat gaat bijna de hele tijd goed. We stonden maar één keer verkeerd voorgesorteerd en toen werd er meteen "no worries" geroepen vanuit de andere auto.

Eerst zijn we naar een zandstrand gereden. We hadden een snorkelset Cook Islands (22)geleend bij ons resort en een broodje gekocht langs de weg waarmee we de vissen zijn gaan voeren. Echt supergaaf; je loopt één meter de zee in en je staat midden tussen de meest prachtige vissen die uit je hand eten. Luna riep alleen maar "WAUW!" met haar snorkel in haar mond. Daarnaast zijn we bij een stalletje langs de weg gestopt want Luna wilde wel eens melk uit een kokosnoot drinken. En dat hoort ook gewoon op een (on)bewoond eiland.Cook Islands (42)

Daarna hebben we even wat boodschappen gedaan (erg grappig, je kan hier echte Hollandse rookworst in de winkel kopen!) en de rest van de dag bij ons resort doorgebracht. Luna heeft een speelmaatje gevonden uit New Zealand. Hij is hier met z'n hele familie want zijn ouders gaan morgen trouwen op het strand. Voor de rest lopen hier bijna alleen maar kiwi's (Nieuw Zeelanders) rond.

1 opmerking:

Anoniem zei

wow, wat een place to be!!! het bestaat dus echt met bloemenkettingen ontvangen worden, ha!
wel balen van die camera zeg, hedde hem nog terug gekregen .... aiaiai

veel plezier in de island time & life zone
xxx Petra