donderdag 16 oktober 2008

Terugblik Amerika rondreis

Los Angeles (Californië), 15 oktober 2008

Na een reis van ongeveer 9.600 kilometer (6.000 mijl) kunnen we zeggen dat we een hoop van Amerika gezien hebben. Met een camper die 1 op 4 rijdt, hebben we ook de nodige bezintestations gezien. Las Vegas en Hoover Dam (83)Gelukkig kost 1 liter benzine hier slechts evenveel als een hamburger  bij Mc Donalds anders hadden we nu de terugreis al moeten aanvaarden. We zijn ook langs veel bekende plaatsnamen tegengekomen waarvan we niet hadden verwacht ze hier te zullen zien (zoals Betlehem, Manchester, Perth, Geneva, Luxemburg en Hamburg). De VS kennen ook 17 plaatsen met de naam Holland. Uiteraard hebben we ook een hoop niet gezien want dit land is immens groot. We hebben in totaal 17 van de 51 staten aangedaan of even doorkruisd.

Het weer dat we hier hebben gehad was geweldig: nagenoeg dagelijks  zon en boven de 20 graden. Uiteraard hebben we ook af en toe regen gehad maar van de bijna 9 weken is maar één dag verregend en hebben we slechts een keer of 4 een buitje gehad. Die ene dag in Chicago was wel erg jammer want daardoor hebben we te weinig gezien van deze stad.

Het hoogtepunt van onze rondreis in de VS was voor ons de staat Colorado. Door de afwisseling in landschappen hebben we echt onze ogen uitgekeken en raakten we ook niet uitgekeken. Natuurlijk hebben wij ook intens genoten van het zuidwesten van South Dakota. De badlands, de prairies en haar bisons waren eveneens toppers. Het immense uitzicht over de Grand canyon en de Big Sur waren overigens ook geweldig......

20080818_53 Amerika is voor ons BIG: een immens groot land met veel ruimte waar mais, gras, bergen en woestijn domineren. De steden die wij hebben bezocht waren heel grotesk en indrukwekkend. De vriendelijkste van de bezochte steden vonden wij San Francisco met haar vele laagbouw en kleurrijke woningen. Qua wolkenkrabbers staat NY voor ons op de eerste plaats met op een goede tweede plaats Chicago.

1 opmerking:

Anoniem zei

En nu op naar het zuidelijk halfrond toch? Mijn god zeg ... wat een prachtige onderneming is dit toch.

Waanzinnige foto trouwens van die zonsondergang met die vogel. Helemaal toppie.