donderdag 9 oktober 2008

If you're going to San Francisco (be sure to wear a flower in your hair)

Petaluma (Californië), 9 oktober 2008

Aankomen in San Francisco was een avontuur op zich. We kwamen via de Bay bridge aan bij het knooppunt rondom San Francisco. Met recht een knooppunt want we reden zelfs met de Tomtom verkeerd (domdom). Wat een prachtige manier om aan te komen zeg, over het water was de complete skyline al zichtbaar. Ook doemde de Golden Gate bridge uit de zeemist op, WOW!

Door het nemen van de verkeerde afslag reden we met onze enorme camper van bijna 7 meter direct het 20081008_4centrum van San Francisco in. Lachen zeg met al die heuvels in de stad (not!). We zagen het stadhuis, de opera, het theater, Transamerica Pyramide en Palace of Fine Arts aan ons voorbij glijden en werden links en rechts ingehaald. Maar gelukkig zijn we in Nederland wat gewend in het verkeer.

Na tevergeefs zoeken naar een campground rond het centrum besloten we het buiten San Francisco te zoeken. Via HWY 1 reden we naar San Francisco RV resort. Dit was weer een camping van kaliber parkeerterrein maar wel een met uitzicht op een super mooie zonsondergang (met Pelikaan) in de Oceaan.20081008_40 In de branding zagen we nog een paar zeehonden surfen. Helaas moesten we binnen eten want er lag ook een dode zeehond op het strand en die stonk verschrikkelijk. In het zwembad raakte we in gesprek met een Engels stel die met hun 2 kinderen van 2 en 4 jaar ook een wereldreis aan het maken waren. Erg leuk om mensen tegen te komen met dezelfde droom. Ze gingen zelfs ook naar de Cook Islands. Helaas kwamen zij pas aan als wij weer vertrokken want we hadden al wilde uitwisselingsplannen voor de kinderen...

Geen opmerkingen: