maandag 13 oktober 2008

Big Sur

Morro Bay (Califonië), 12 oktober 2008

Gisteren hebben we onze route op de Pacific Coast Highway weer opgepakt door Big Sur. Dit is een dunbevolkt gebied (minder dan 1500 inwoners) aan de Californische kust. De 160 km. lange weg leidt langs adembenemende bergen, kliffen en rotsige inhammen. Het 20081012_21 grootste deel van de kust hier is opgenomen in staatsparken. Rustig rijdend en ondertussen genietend van de mooie uitzichten langs de route kwamen we bij een punt waar veel politie en reddingswerkers stonden. Waarschijnlijk was hier net een auto naar beneden gestort. Na dit gezien te hebben zijn we nog maar iets langzamer gaan rijden. Achteraf hoorden we dat door de jaren heen veel mensen het leven hebben gelaten op deze weg.

Uiteindelijk kwamen wij in het centrum van de Big Sur met wat winkeltjes, een restaurant en een campground. Wij hadden geluk want er was nog één plaatsje vrij langs een rivier. De Red Wood (enorm hoge en dikke naaldbomen) die op de camping stonden gaven alles een hele intieme en natuurlijke sfeer. Naast onze camper stond een klein tentje van een 18 jarige Engelse jongen die in een z'n eentje de wereld aan het rondtrekken is. We kwamen aan de praat en hebben hem vervolgens gezellig mee laten eten en verder gekletst bij ons kampvuur.

Ook vandaag hebben we weer mogen genieten van vele schitterende vergezichten. Na een korte wandeling bij Julia Pfeiffer Burns State Park 20081012_201 (waar een waterval van een 30 m. hoge kaap zich in de Grote Oceaan stort) hebben we meerdere stops gemaakt om alle zeedieren te bewonderen. Van een groep met 12 walvissen (op grote afstand weliswaar), tot zeehonden, zeeleeuwen en grote groepen pelikanen die aan het vissen waren. Als klap op de vuurpijl kwamen we bij een strand dat vol lag met jonge zonnebadende zee olifanten (dus nog geen slurf). Fantastisch!

Vandaag zijn we neergestreken op een camping aan het strand. Tijdens onze strandwandeling zagen we honderden pelikanen vliegen en badende snippen. Het was een dag vol verrassingen.

Geen opmerkingen: