zaterdag 18 oktober 2008

Disneyland

Los Angeles (Californië), 17 oktober 2008

Terwijl Peter gisteren de camper terug bracht (Luna vroeg of hij weer over de brug moest -Golde Gate Bridge- want ze dacht dat hij helemaal naar New York ging rijden) hebben Daan en Luna de kamer versierd en cadeautjes verstopt voor Peters verjaardag op de 18de. We zitten in een prima hotel met ruime kamers voorzien van grote tv, koelkast en magnetron. Het enige jammere is het ontbijt; dat is echt heel smerig: donuts, wafels en superzoete cornflakes. Echt Amerikaas zeg maar... Gelukkig hadden we nog wat lekkere bagels in de vriezer van de camper liggen dus die hebben we nog even opgewarmd in de camper-oven.

's Middags zijn we naar Disneyland gelopen om alvast toegangskaartjes voor morgen te kopen. Daarna hebben we alvast wat sfeer geproefd in20081017_62 downtown Disney. Disney behoort tot de American dream van vele Amerikanen. Een bezienswaardigheid op zich was dan de grown ups met Mickey mouse hoedjes en prinsessen kroontjes. Die avond zijn we bijtijds naar bed gegaan om  vandaag zo vroeg mogelijk in Disneyland te kunnen zijn. Het park is vandaag geopend van 08:00 tot 00:00 en om iets over 8 uur liepen we dus naar binnen. Tot een uur of 12 s'middags hebben we diverse attracties bezocht in Fantasyland en Mickey's Toontown. Bij de laatste kwamen we meerdere Dinsney figuren tegen en Luna moest even een handje geven aan Minnie Mouse. 20081017_60Daarna zijn we nog even met de monorail naar Downtown Disney geweest om vervolgens even een break te nemen in ons hotel. Tegen een uur of 4 zijn we teruggegaan en we vielen met onze neus in de boter want de Parade begon net. De attracties vonden wij niet heel erg indrukwekkend maar de parade is dat wel. Alle sprookjesfiguren komen voorbij op praalwagens. Luna keek haar ogen uit (en wij ook). Hierna hebben we de Disney trein genomen en zijn we een hapje gaan eten bij New Orleans Square en hebben we een show bezocht in de Enchanted Tikiroom. Toen de show was afgelopen was het al donker geworden en tijd voor de volgende parade. 20081017_37  Ondertussen was het ook zo druk geworden dat je over de hoofden kon lopen maar we hebben toch nog een goed plekje weten te bemachtigen. Na de parade hebben we nog enkele attracties bezocht in Tomorrowland en Adventureland maar je moest overal vrij lang wachten. Om 21:25 begon het vuurwerk en dit was ontzettend mooi en spectaculair. Gisteren hadden we al een voorproefje gehad vanaf ons motel maar van zo dichtbij met de muziek en belichting was het supergaaf.

Het was een leuke dag die we goed hebben ingedeeld qua energie, met 99 graden Fahrenheit (31 graden Celsius) en brandende zon moet dat wel. Luna stuiterde de hele dag rond en straalde helemaal met haar prinsessen muizenkapje. Het vuurwerk met harde knallen was, wat we al verwachtten, niet aan haar besteed.

1 opmerking:

Anoniem zei

We zijn benieuwd naar andere werelddelen en landen. Have fun.
En Peter... Lang zal ie leven, lang zal ie leven.... Gefeliciteerd. Hug. W&P