donderdag 23 oktober 2008

Last heaven on earth

COOK EILANDEN (oftewel Koekies eilanden volgens Luna)

Avatiu, 20 oktober 2008

Gisteravond om 23:15 vertrok onze vlucht vanaf Los Angeles naar Rarotonga. We hebben lang moeten wachten op het vliegveld na het inchecken maar gelukkig werd Luna goed vermaakt door de aanwezige opa's en oma's. Eerst ging een Franse meneer bij haar op de grond zitten om samen met haar autootjes te spelen en daarna kwamen we een Nederlandse mevrouw tegen met een wel heel Engels accent. Ze vertelde dat ze oorspronkelijk uit het Westland (Honselersdijk) kwam; lachen! Haar Engelse man sprak ook een behoorlijk woordje Nederlands. Ze waren ook 6 maanden op reis en net opa & oma geworden. Dus ze gingen alvast oefenen met Luna.

De vlucht met Air New Zealand was uitstekend; goed eten en allemaal een eigen scherm met keuze uit muziek, tv-series, films en spelletjes. Ik dacht dat we hier nauwelijks gebruik van zouden maken want tja, we vlogen midden in de nacht. Maar we werden lekker wakker gehouden door een gezin met 3 kinderen die huilden, door de gang renden, kortom erg luid waren. Twee films en 10 uur verder en met het ontbijt achter onze kiezen landden we uiteindelijk om 06:15 (lokale tijd) op Rarotonga in de Zuidzee. In de Cook-eilanden is het 12 uren vroeger dan in Nederland.

Op het vliegveld werden we verwelkomt met live muziek en de Cook Islands (9) gebruikelijke bloemenketting. We hebben direct na aankomst proberen te pinnen want we hadden echt geen cent op zak maar de ABNAMRO lag nog te slapen. Desondanks werden we, zonder directe betaling, toch afgezet bij ons resort. Het is echt één groot tropisch paradijs: zon, zee, strand en wuivende palmbomen. Kortom, net Center Parcs maar dan beter... Het weer op de Cook-eilanden is het hele jaar door zonnig en warm. Van juni tot augustus is het iets koeler (26C) en van november tot maart is het hete seizoen (30C) met iets meer tropische regenval. Voor vandaag was 60% kans op regen voorspeld maar wij hebben geen druppel gezien dus het zal wel meevallen met die tropische regenval.

Na het verwerken van enkele tegenslagen (de fotocamera hadden we in de bus laten liggen, van één koffer was een wiel af, de andere koffer hadden ze op het vliegveld geopend en vervolgens op slot gedaan maar wij hadden de code niet) hebben we niet veel meer gedaan dan zwemmen, snorkelen en relaxen. En we hebben genoten van de post die we hier hebben ontvangen: een pakket met tijdschriften en cadeautjes voor Luna van tante Petra en kaartjes van opa & oma. Erg leuk!

De inheemse bevolking van de Cook-eilanden staat Cook Islands (10)bekend om de zeer grote gastvrijheid en wij ervaren dit ook zo vanaf het moment van aankomst. De Cook-eilanden (genoemd naar Captain James Cook die de eilanden in 1773 bereikte) bestaan uit 15 eilanden, die over een opper­vlakte van 2 miljoen vierkante kilometer verdeeld zijn. Ze liggen in het centrum van de Polynesische Driehoek met Tonga en Samoa in het westen en Frans Polynesië in het oosten. De eilanden bevinden zich in dezelfde tijdzone en zijn even ver verwijderd van de evenaar als Hawaii, alleen zuidelij­ker gelegen. De eilandengroep heeft ongeveer 19.000 inwoners, waarvan er ca. 11.000 op Raratonga wonen. Dat is het eiland waar wij de komende 2 weken vertoeven en gaan bijkomen van alle opgedane indrukken.

Geen opmerkingen: