woensdag 18 februari 2009

Terugblik Australië

Singapore, 18 februari 2009P1290373

Vanuit Singapore kunnen we terugkijken op 10 mooie weken Australië. Het was fijn om bij aankomst en vertrek even 4 dagen in een huis te zitten; dit geeft rust. Daartussen hebben we 9 weken en 5200 kilometer met de camper gereisd van Cairns naar Melbourne. Door de natte tropen van Queensland, langs de mooie kust van New South Wales (waar we eindelijk weer in de zee konden zwemmen omdat hier geen giftige kwallen meer zaten) en het compacte Victoria waar de bosbranden op het eind overheersden.

Australië, het ‘lay-back’ land down under en het land van de ‘no worries’. Een mentaliteit die ook kan omslaan in onverzorgheid en onverschilligheid. Australië, het land van de afkortingen en de typisch Australische woorden. Wie kan ons bijvoorbeeld vertellen wat het volgende betekent: Do you like Barbie for T with lots of Dead Horse and some Cab Sav or a Stubby? Raad je het als eerste goed, dan krijg je het antwoord cadeau!

Australië is een stuk groener rondje Melbourne 016dan we hadden verwacht en het noorden van Queensland is ronduit tropisch met prachtige flora en fauna. Wat hebben we een grote diversiteit aan vogels gezien! Australië is ook het land van de General Stores waar je alles kan doen en kopen. We hebben erg genoten van ons verblijf in Port Douglas & omgeving, de mooie en knusse bergdorpen die we hebben bezocht en Whitsundays Islands (Great Barrier Reef). Het bezoek aan de Australian Zoo en de excursie bij Mon Repos, waar we een schildpad eieren hebben zien leggen, waren ook zeer zeker hoogtepunten.

Tijdens ons verblijf in Oz, schommelden de temperaturen tussen de 17 en de 42 graden maar over het algemeen was het rond de 30 graden. Het was apart om met deze temperaturen en ver weg van familie en vrienden, de feestdagen door te brengen. We waren erg blij met de DVD die Rutger voor ons had gemaakt en gelukkig hebben we onderweg veel leuke mensen ontmoet met wie we korte of langere tijd hebben doorgebracht dus echt eenzaam hebben we ons niet gevoeld…

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed dat jullie weer zijn aangekomen op volgende bestemming. Raadseltjes! Ha, altijd leuk. Geen idee wat het betekent behalve de Cab Sav; dat moet Cabernet Sauvignon zijn :-)

grz
Anita

Anoniem zei

jippie de pippieeeeee.... wat is de prijs???
okee dan, hier is de oplossing:

Hou je van vles op een 'outdoor griller' of 'cooktop' voor het diner met wat Cabernet Sauvignon of bier om te drinken?

xxx zussie Tak