vrijdag 27 februari 2009

Laatste dagen op LangKawi

Pantai Cenang, 27 februari 2009

Eergisteren hebben we een lekker een stranddagje gehad: zwemmen, kwallen uit het water meppen en een beetje in het zand scheppen. Ondanks onze gehuurde parasol en strandbedjes zijn we toch nog verkleurd. 

Gister hebben we een autoritje gemaakt naar de hoogste berg van het eiland waar we bijzonder gastvrij ontvangen werden (met de nadruk op IMG_3446 bijzonder…). De weg naar boven was gelukkig wel een mooie slingerende route met veel natuur zodat het niet zo veel uitmaakte dat we bovenaan niet echt van het uitzicht konden genieten.

Hierna zijn we naar één van de grootste zwembaden van zuid-west Azië geweest bij hotel Asiana. Nadat we tijdens ons verblijf op Langkawi al twee keer uit een resort zijn weggestuurd (alle andere toeristen lijkt het wel te lukken maar ons dus niet), hebben we ons deze keer netjes aangemeld bij de receptie. In dit zwembad kwamen we een ander Nederlands gezin tegen. Es, Joel en Tui zijn ongeveer dezelfde tijd vertrokken als wij en komen 4 dagen later weer terug in Nederland. Het enige verschil met ons is dat zij met de fiets reizen! Daar komt ook nog eens bij dat hun dochter Tui ongeveer 2,5 jaar oud is, wat een uitdaging zeg (hun site: www.tuckies.nl)!
Over uitdagingen gesproken, de dag nadat wij weer zijn vertrokken uit Langkawi is hier de bekende triathlon “Ironman”. Afgelopen week hebben we steeds meer mensen zien trainen. Ook onze Canadese buurman Bruce is één van de 300 deelnemers, die zaterdag 3,1 km gaat zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen. Dat alles met deze temperaturen (32 á 33 graden) en een luchtvochtigheid van rond de 90%!!

Na ons bezoek aan het zwembad zijn we nog naar een Pasar Malam IMG_3507 (avondmarkt) geweest. Hij was veel kleiner dan de welbekende in Den Haag en in Den Haag zijn er beduidend minder vliegen. Voor de rest zijn we ons een beetje aan het inlezen in Zuid-Afrika en proberen we online een hotel te regelen in Kaapstad waar we 2 maart naar toe vliegen. Vanavond vliegen we weer terug naar Singapore waar we 1 maart Jeroen hopen te ontmoeten voor een etentje. Hij zit namelijk regelmatig in Singapore voor zijn werk.

Geen opmerkingen: