zondag 15 februari 2009

Rondrit omgeving Melbourne

Melbourne (Kensington), 15 februari 2009

Vandaag hebben we een rondrit van ongeveer 240 km. gemaakt door de Macedon ranges en Spa counry. Dit gebied ligt ten noordwesten van Melbourne en het landschap is bedekt met oude dorpjes en gebouwen uit de goudkoortstijd, heuvels, minerale bronnen, boerderijen en wijngaarden.

De ochtend in Melbourne begon, vanwege het windstille karakter, erg smoggie. Er hing een deken van rook over de stad en, even later bleek, de hele streek. De lucht was zoutig van de rook en er werd dan ook gewaarschuwd dat mensen met ademhalingsproblemen vandaag vooral rustig aan moesten doen. De eerste kilometers verliepen voorspoedig en we kwamen aan in het dorpje Melton waar we het plaatselijke informatiecentrum hebben bezocht. Over het algemeen werken hier voornamelijk seniore dames. Zij zijn altijd uitermate behulpzaam waardoor je uiteindelijk met een boodschappentas vol folders en kaarten de deur uit gaat.

Even verderop reden we langs een rommelmarkt waar we een korte stop hebben gemaakt om wat sfeer te snuiven. Ondertussen was het al rondje Melbourne 041 weer tijd voor de lunch dus hebben we bij de plaatselijke bakker een broodje gekocht om in een dorp verderop weer te stoppen voor een picknick. Vervolgens zijn we verder gereden naar de Hanging Rock waar we hebben gewandeld. Deze rots is 6 miljoen jaar geleden ontstaan en bestaat uit gestolde lava. Daarna hebben we nog een bezoek gebracht aan het herdenkingskruis bij Mount Macedon om, met een kaasplankje, te eindigen bij één van de vele wijnmakerijen.

Geen opmerkingen: