woensdag 25 februari 2009

Mangroventocht Langkawi

Pantai Cenang, 24 febuari 2009

Vandaag hebben we samen met onze buren uit de UK een P1290920mangroventocht gemaakt. Andy en Janice emigreren naar Adelaide zonder maar zelfs ooit in Australië te zijn geweest. Dit doen ze omdat ze ‘haast’ hebben. Andy is namelijk nog net geen 45; hierna  kom je er als immigrant niet meer in. We hebben ze dus het een en ander kunnen vertellen over Oz en ze hebben onze Navman overgenomen. Omdat zij morgen vetrekken en hun auto al in hadden geleverd, moesten we met z’n vijven in ons kleine autootje om naar de boot te gaan.

Het grootste deel van de boottocht ging over de Kilim rivier. Deze rivier is gebruikt voor de slotscene van de film Anna and the King. De terugweg ging via de zeestraat tussen Langkawi en de buureilanden van Thailand. Hier zagen we ontzettend veel grote kwallen voorbij komen.

Het was een afwisselende tocht waarbij we veel hebben gezien. Natuurlijk de nodige apen, maar ook een zwemmende leguaan en heel veel P1290855adelaars. Dat laatste kwam omdat ze werden gevoerd maar het was wel een ontzettend mooi gezicht. Na een bezoek aan de Crocodile Cave zijn we naar de Fish farm gegaan waar we na een rondleiding en het voeren van de vissen, heerlijk hebben geluncht. Tot slot stond een bezoek aan de Bat Cave op het programma. Hier hebben we veel Maleisische fruitvleermuizen gezien die allemaal ondersteboven aan het plafond van de grot hingen.

Na even in onze gekoelde kamer te hebben opgeladen zijn we lekker naar het strand gegaan waar we (vooral Luna) nog even in de zee en op het strand hebben gespeeld. In een leuke strandtent Oasis hebben we aansluitend lekker gegeten en van de ondergaande zon genoten.

Geen opmerkingen: