woensdag 24 december 2008

Whitsundays Islands

Airlie Beach, 24 december 2008

Gisteren hebben we dagtocht gemaakt naar de Whitsundays Island. airlies beach & whitsundays islands 068 Veel van de 74 eilanden in dit archipel horen bij het Great Barrier Reef Marine Park. Met onze supersnelle (no seesickness) Big Fury boot -die was uitgerust met 4 buitenboordmotoren (900PK)- zijn we eerst naar een uitkijkpunt geweest over de Whitsundays Islands (Hill Inlet) om daarna in ons onze stingersuit te gaan snorkelen bij het koraalrif.

De vele soorten en kleuren koraal waren echt wonderlijk mooi. Zelfs zo mooi dat het koraal van de Cook islands in het niet valt. Het Great Barrier Reef is dan ook één van de 7 wereldwonderen. Door zijn grootte (2300 km lang en 80 km breedt) is dit levend organisme zelfs te zien vanuit de ruimte! Zelfs als je je hele leven iedere dag zou snorkelen/duiken zie je nog steeds niet alles van dit immense koraalrif. De verscheidenheid aan planten en dieren is hier zelfs groter dan in het regenwoud. Niet zo gek dat we hier overstelpt werden met ontelbare koraalsoorten, vissoorten, (water) vogels en één van de 6 soorten schildpadden. Voor ons behoort dit natuurschoon in de top van onze lijst van mooiste natuurschoon van onze reis.

Na dit wonderbaarlijke snorkelavontuur zijn we voor de lunch naar airlies beach & whitsundays islands 132Whitehaven beach geweest. Dit 6 kilometer lange strand schijnt het langste en mooiste strand te zijn van dit archipel. Het zand is hier superwit en heel erg fijn van structuur. Op dit schitterende strand hebben we ook onze kerstfotoserie geschoten voor het opleuken van onze kerstmail.

Wat een topdag was dit!

Geen opmerkingen: