donderdag 4 december 2008

Napier

Napier, 3 december 2008

Gisteren zijn we via Dannevirke en Norsewood (een Deense en Zweeds/Noorse nederzetting) naar Napier gereden. Deze route volgt de klassieke NZ wijnroute dus je begrijpt dat we onderweg weer wat wijngaarden hebben gezien. Het was een hele rit (300 km; 4 uur rijden) maar over een week zitten we al weer in het vliegtuig naar Australië dus we moeten er wel voor zorgen dat we op tijd in Auckland zijn.

Toen we in Napier aankwamen, hebben we niet zo veel meer gedaan. Alleen even georiënteerd op de mogelijkheden voor vandaag. Het leek ons wel leuk om de dolfijnen- en zeehondenshow te bezoeken maar na navraag bij de receptie bleek deze niet meer te bestaan. De dolfijn (ja, er was er maar één...) was enkele maanden geleden overleden.

Dus hebben we vandaag een bezoek gebracht aan het Nationale Aquarium waar we alle vissen van de Cook Islands nog een keer 20081203_8 konden bewonderen. Daarnaast waren en ook haaien, roggen, een hele grote zeeschildpad en kiwi-vogels. Voor en na het aquarium hebben we een bezoek gebracht aan een grote speeltuin. We waren vanaf de camping gaan lopen dus Luna had wel een rustpunt verdiend. Daarna zijn we nog even het Art Deco centrum in geweest. In 1931 is het hele centrum verwoest door een aardbeving en een brand en vervolgens is alles weer in Art Dco stijl opgebouwd.

Op het nieuws kwam trouwens nog een oude bekende voorbij: André Rieu. Hij is echt helemaal hot hier (bij de ouwetjes). Gisteren was er een signeersessie in een warenhuis waarvoor mensen lange tijd in de rij moesten staan. Afgelopen jaar zijn hier meer cd's verkocht van André Rieu dan van U2!

Geen opmerkingen: