woensdag 10 december 2008

Terugblik Nieuw Zeeland

Auckland, 9 december 2008

Op het eind van onze rondreis door Nieuw Zeeland zitten we precies halverwege onze werelreis. Vanaf nu kunnen we dus gaan terugtellen in afstand en tijd tot thuis. We merken dat het voor de mensen thuis begint te wennen dat we weg zijn want we krijgen steeds minder berichtjes.

20081207_4We hadden tijdens ons verblijf van 5 weken op het Noorder- en Zuidereiland een fantastisch mooie camper. Het weer was erg wisselvallig dus de upgrade naar een 6-Berth was ook niet verkeerd. Zo hadden we toch lekker de ruimte als we vanwege het weer binnen moesten zitten. Ook de campings zijn hier erg mooi; op goede locaties en met allerhande voorzieningen zoals uitgebreide keukens en eetkamers. We zijn in Nieuw Zeeland veel andere wereldreizigers tegengekomen, de meeste met kinderen.

Het is moeilijk om één hoogtepunt te noemen van onze reis door Nieuw Zeeland. De mooie kust met haar rotspartijen, de langunes, de bergen, vulkanen en geisers zijn allemaal super mooi. Rotorua (12)
Het voor het grootste deel vriendelijke, groene en heuvelachtige landschap is niet zo afwisselend dus daar begin je gaandeweg aan te wennen. Toen Peter hier 15 jaar geleden was waren er héél veel schapen (80.000) maar het aantal schapen is sindsdien gigantisch teruggelopen naar circa 36.000. Dit heeft gevolg voor het landschap, ipv schapen zijn er nu ongeveer evenveel koeien en veel nieuwe wijngaarden. Wat ons ook opvalt is dat je maar weinig dieren naast die vele koeien en schapen ziet.

Nieuw Zeeland is een vriendelijk land met vriendelijke mensen, een 20081207_8vriendelijk landschap en vriendelijke prijzen. De koers van de dollar was erg gunstig voor ons: wat in Nederland een euro kost, kost hier een dollar maar hiervoor hoeven wij maar € 0,43 te betalen. De prijs van diesel is tijdens ons verblijf gezakt van NZ$ 1,259 naar NZ$ 1,169 en dan krijg je nog eens 4 tot 10 cent korting per liter met een bon van de supermarkt. In totaal hebben we 3.460 km gereden, helaas niet helemaal schadevrij. Wat erg vervelend is, is dat we op dit moment nog niet weten hoeveel de schade bedraagt en dat ze de borg van NZ$ 2.500 bewaren tot dit wel duidelijk is. Daarnaast moeten we door een storing bij het pinautomaat ook nog NZ$ 800 terugkrijgen van de Bank of New Zealand. Hier wachten we ook al ruim 3 weken op dus dat schiet niet op. Waarschijnlijk eten we een droge boterham met kerst...

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo lieve kinders,

4,5 maand zijn jullie nu weg, ons lijkt het 'n eeuwigheid geleden dat we op schiphol afscheid namen en blijven jullie ook nog eens 4,5 maand weg dus om nu te zeggen we gaan aftellen...nou nee. Vreemd hóór de feestdagen zonder jullie, dat moeten we volgend jaar dan maar extra vieren,maar genoeg sentiment.
Tot nu toe is het wel 'n prachtige reis van jullie met al die bezienswaardigheden en geweldige natuur. Jammer van die paar pechgevallen, maar kopop misschien valt de totale schade mee en anders volgend jaar maar geen vakantie.....Tuinhuisje 'n optie :D
Peter, Daan en Luna geniet van de kangeroes, wilde kamelen enz.

Dikke kussen van 0(Ma & 0(Pa (L) (L)