maandag 15 december 2008

Port Douglas en omgeving

Oak beach, 13 december 2008

Vanwege het tijdverschil met Nieuw Zeeland van 3 uur worden we (vooral Luna) hier rond 05.30 uur wakker. Nou ja, niet alleen het tijdverschil maakt je vroeg wakker hier maar ook een hels kabaal. Omdat onze slaapkamers hier geen ramen hebben worden we gewekt door een symphonische rock van insecten (krekels), reptielen (gekko's) en héél veel vogels. Doe daar een nachttemperatuur van 26 graden en een luchtvochtigheid van 90% bij en je begrijpt dat we ook 's nachts even moeten acclimatiseren.

In de vroege ochtend ben ik (Peter), vanaf ons dakterras dat uitkijkt over het regenwoud, vogels gaan spotten met het dierenboek van Queensland in de hand. Ik zag onder andere de Rainbow Lorikeet, een Sunbird en de Kakkatoo.

 Rainbow LorikeetSunbird_Yellow-bellied_HarrisA-107-White-Kakatoo_lrg

Omdat we de dag ervoor naar het Rainforest Habitat park waren geweest ging het herkennen van de vogels best aardig. In dit park hadden ze een verzameling van vogels, reptielen en zoogdieren die in dit gedeelte van Queensland leven. Een erg goede start en indruk van het wildleven hier. Luna vond het prachtig om de Walibi's en de Kangoeroes te voeren. Ook het aaien van een Koala beer was een hoogtepunt voor haar. Oak Beach, Australie 228

Op dag 2 van ons B&B verblijf hebben een wandeling van ongeveer een uur gemaakt langs de rivier in Mossman Gorge. Dit maakt onderdeel uit van het Daintree National Park. Hier zagen we ook onze eerste Aberiginals rond lopen. Na deze tropische wandeling in het vochtige regenwoud klimaat zijn we het zwembad van onze B&B ingedoken. Luna is daar als een vis in het water, papa en mama moeten natuurlijk meespelen. Na het (zwem)badderen werd het heerlijke eten opgediend.

P1260036 De laatste dag in Oak Beach hebben we een bezoek gebracht aan Hartley's crocodile farm. Dit was een tip van onze gastdames Denise en Marie. In deze farm hadden ze een looppad gemaakt door een stuk regenwoud waar je de onder andere de krokodillen kon bekijken. Ook kon je met een boot mee om één van de 18 krokodillen in het water te voeren. Via een lange bamboestok werd wat eten boven het water gehouden zodat de krokodil uit het water moest springen om het vlees te pakken; erg spectaculair. Na het bijwonen van een krokodillenshow zijn we de Cassowary gaan voeren.

P1260084

1 opmerking:

Anoniem zei

Tjonge jonge wat 'n prachtige natuur met al die flora en fauna.
Het water loopt pa uit de mond bij het zien van al die prachtige vogelsoorten.
Bij ons zit nu al weken 'n ijsvogeltje bij de vijver elke ochtend zien wij 'm loeren naar visjes en soms zien wij 'm het water in duiken en met 'n visje bovenkomen.....schitterend om het te aanschouwen.

Luna, mooie digitale kerstkaart ontvangen van jou....lief hoor xxxjes oma en opa

Dikke knuffels van MaPa