maandag 1 december 2008

Op en neer, heen en weer

Martinborough, 1 december 2008

Vanaf Kaikoura zijn we door het (witte) wijngebied Malborough naar Blenheim gereden. Eerst via een prachtig stuk weg langs de oostkust en daarna door glooiende heuvels met grasvelden en druivenranken. Onderweg zijn we dronken geworden (niet van de wijn maar door de vele slingerwegen).

Vanuit Blenheim zijn we, een dag later, naar Picton gereden om vanaf daar weer terug te varen naar het Noordereiland. Anders dan op de heenweg was de zee een stukje ruwer omdat er een flinke wind stond. Daan vertrok al snel naar het zonnedek op de 10de verdieping. Niet om te zonnen maar om de schommelingen van de boot op te vangen. Ze heeft de overtocht overleefd zonder haar maaltijd aan de zee over te dragen, hihi. Peter en Luna hebben de 3 uur durende overtocht in een Mac Donalds-achtige speelgedeelte doorgebracht.

Eenmaal weer op land hebben we koers gezet naar Martinborough, een 20081201_27plaatsje in het klassieke wijngebied Wairarapa. Op de camping waar we nu zitten, verhuren ze mountainbikes met een kinderzitje dus daar hebben we vandaag gebruik van gemaakt. Volgens de wet moet je hier een fietshelm dragen maar er zijn natuurlijk grenzen. Dus Luna met helm en wij zonder hebben we heerlijk een stuk gefietst. Dat is voor ons ondertussen al weer 4 maanden geldeden. Wat wel een beetje onhandig is, is het continu omslaan van het weer. Voor vandaag werd 17 graden en regen voorspeld terwijl het gister een stralende warme dag van rond 24 graden was. Gelukkig viel het met de regen achteraf wel mee. Het is werkelijk iedere dag (en soms 2 keer per dag) anders. Het weer hier is wisselvalliger dan in Nederland!

Vanuit NL bereiken ons berichten dat de Sint in het land is. Hier krijgen we er (uiteraard) weinig van mee. Doordat internet vaak met minder bandbreedte uitzendt en er per mb betaald moet worden, is het Sinterklaasjournaal lastig te volgen. Voor 5 december hebben we wel kruidnootjes en een chocoladeletter voor Luna en we zullen haar vertellen dat Sinterklaas jarig is maar dat hij helaas niet naar ons kan komen. Uiteraard mag ze wel een kado uitkiezen van de Sint. Ik denk dat we dit uit proberen te stellen tot we in Australië zijn want daar vliegen we 10 december naar toe (en dan willen we zo min mogelijk met ons meeslepen). Binnenkort maar even langs het postkantoor om weer een doos met spullen naar huis te sturen. Hebben jullie nog een plekje pa & ma?

Geen opmerkingen: