donderdag 11 december 2008

Down under

Oak Beach, 11 december 2008

Gisteren vertrok iets na elven onze vlucht van bijna 5 uur naar Cairns. Ook deze keer vlogen we weer met Air New Zealand en was alles prima geregeld. We hadden weer lekker film zitten kijken, dus de tijd vloog echt voorbij. Rond een uur of 1 's middags plaatselijke tijd, landden we in Australie.

Nadat we al onze bagage weer hadden verzameld en we besnuffeld waren door de douanehonden, zijn we een auto gaan regelen voor de eerste 4 dagen.  We zitten hier in de "natte tropen" en dat was ook direct te merken toen we naar buiten liepen. Met ruim 30 graden en een luchtvochtigheid van 95% valt de hitte op je neer. Luna vroeg zich af waarom we geen bloemenketting kregen zoals op de Cook Islands.

Met onze huurauto zijn we 50 kilometer naar het noorden gereden. De 14de gaan we onze camper ophalen en tot die tijd zitten we in een prachtige Oak Beach, Australie 046 B&B in Oak Beach, iets onder Port Douglas. We zitten midden in het regenwoud met uitzicht op zee. Om dat laatste te bereiken moesten we een zeer steile helling op (in de eerste versnelling) om bij ons onderkomen op palen te komen. Alles voelt, ruikt en klinkt tropisch hier: de zoemende insecten, de bont gekleurde vogels, echt een (dieren) paradijs. Er ziten echter ook een paar beperkingen aan want er lopen en zwemmen wat giftige schepsels rond. Je kan hier niet even op blote voeten lopen en je moet vooral ook op de paden of het gras blijven. Tegen zonsondergang wordt het ook gezellig met de insecten, wow wat een bonte verzameling! Alleen die muggen zijn wat minder wow...

Oak Beach, Australie 003Er zijn prachtige stranden hier maar die zijn allemaal gesloten vanwege de kwallen die er in zwemmen. Ze zijn niet groter dan een pinknagel maar oooo zo giftig. Ook in riviertjes e.d. kan je niet zwemmen vanwege de krokodillen. We zullen ons hier dus moeten beperken tot het zwembad.Oak Beach, Australie 228 Al met al treuren wij niet want wij houden wel van wat (dieren) leven in de brouwerij.

Vandaag hebben we het plaatselijke wildleven bewonderd in een tropische (dieren)tuin. We hebben ons erg vermaakt met de prachtige losvliegende vogels, de honderden vliegende vossen, het voeren van de  kangaroes en walibi's en het vasthouden van een koala. Een erg leuke kennismaking met het plaatselijke wildleven!  

1 opmerking:

Barbara zei

Zo, net even een leesachterstand van ca een maandje weggewerkt. Tja, wat kun je het druk hebben soms. Heerlijk om weer jullie erhalen te lezen. Geweldig. Ik denk aan jullie, zeer regelmatig en juist ook de komende weken! Vooral met oud en nieuw zullen we jullie missen omdat we inmiddels best gewend zijn dat samen met jullie te vieren.
liefs,
Barbara