maandag 29 december 2008

Eungella National Park

Sarina, 28 ecember 2008

Gisteren zijn we van het ene naar het andere nationale park gereisd. Onderweg zijn we gestopt bij het Pinnacle Hotel waar ze, naar zeggen, de beste 'pie' van Australië serveren. Met een inderdaad erg lekkere steakpie achter onze kiezen zijn we verder gereden naar Eungella National Park. Dit is het belangrijkste natuurgebied langs de kust Eungella NP (11) van Midden-Queensland en beslaat 50.000 ha. Het landschap is zeer afwisselend en bedekt met regenwoud en subtropische flora. Het uitzicht vanaf onze camping was adembenemend mooi en de kookaburra's vlogen hier af en aan. Om er te komen moesten we wel 4,5 km over een steile slingerweg naar boven maar dat was de moeite waard.

's Middags zijn we naar het 5 km. verderop gelegen Broken River gereden voor een korte wandeling door het regenwoud en om naar de vogelbekdieren te kijken die hier tegen de avondschemering worden 300px-Platypus gesignaleerd. Het vogelbekdier is een opmerkelijk zoogdier omdat het een opvallend aantal kenmerken deelt met vogels en reptielen. Toch wordt het vogelbekdier tot de zoogdieren gerekend, omdat het haar jongen voedt met melk. Hun lichaam is helemaal afgestemd op leven in het water, hoewel ze zich ook op het land kunnen voortbewegen.

Het wachten werd uiteindelijk beloond maar het fotograferen van deze beesten is een verhaal apart. Ze verschijnen namelijk maar even boven  water om vervolgens weer lange tijd onder te duiken. De foto hierboven komt dan ook gewoon uit Wikipedia!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi hoi kinders,

Wat 'n rare beesten zwemmen daar rond (Vogelbekdier)het blijft toch steeds weer verrassend wat wij te horen krijgen en natuurlijk te zien, dus Australiƫ is jullie favorite werelddeel tot nu toe?

Liefs 0(Pa & 0(Ma
XXX