vrijdag 19 december 2008

Van Cairns naar Townsville

Townsville, 19 december 2008

Eergisteren zijn we van Cairns naar Mission Beach gereisd. In beide plaatsen zijn we andere Nederlandse reizigers tegengekomen en hebben we allerhande tips gekregen. De meeste mensen reizen namelijk van zuid naar noord en hebben dus alles al gezien wat ons nog te wachten staat. Stefan en Marieke, die al weer terug gingen naar Nederland, hadden 's ochtends vroeg een tasje met boodschappen bij ons voor de deur gezet en met Sonja en Jan uit Amsterdam hebben we gezellig een hele avond zitten kletsen. Vanuit Mission Beach hebben we een uitstapje gemaakt naar Dunk Island, dat een kwartier varen is met Mission bay, Australie 019de watertaxi. Dit eiland is een van de populairste Great Barrier Reef eilanden en staat bekend om zijn vele vogels en vlinders en zijn mooie zandstranden. Wij hebben daar een korte wandeling gemaakt, maar  omdat het erg warm was zijn we redelijk snel in het zwembad gedoken van een luxe resort op het eiland. Een duik in de zee is ook hier, zonder beschermende pakken tegen de kwallen, geen optie. Het was een leuke excursie maar op zich wel jammer dat we niet zo veel vogels en vlinders hebben gezien.

In Mission Beach en omgeving lopen nog redelijk wat Cassowaries in het wild rond. Deze prehistorisch ogende vogel, die zo groot kan worden als een volwassen man, wordt met uitsterven bedreigd doordat het regenwoud verdwijnt. En dit terwijl zij de grootste bijdrage leveren aan het in stand houden van hetzelfde regenwoud. Deze loopvogel met blauw-paars hoofd kan namelijk alle Mission bay, Australie 010vruchten in zijn geheel doorslikken waardoor het zaad intact blijft. Daarnaast kunnen ze grote afstanden afleggen waardoor het zaad zich over een groot gebied verspreid. Overal zie je borden om je te waarschuwen voor de aanwezigheid van deze Pino. Aan de ene kant om te voorkomen dat je ze aanrijdt als ze de weg oversteken en aan de andere kant om je te informeren wat je moet doen als je ze tegenkomst terwijl je gezellig een wandeling maakt. Ze kunnen namelijk nogal aggresief worden als ze denken dat je wat te eten bij je hebt en dan kunnen ze rare capriolen uithalen zoals met 2 poten tegelijk in de lucht springen en je een trap verkopen. Wij zijn er één tegengekomen in de berm toen wij veilig in onze camper van Mission Beach naar Townsville reden. Op deze route hebben we ook meerdere dode walibies langs de weg zien liggen. En op de camping in Mission Beach hebben we trouwens ook nog een 1 meter grote varaan gezien en een wandelende tak van bijna 30 cm!

Na aankomst op de camping in Townsville hebben we telefonisch contact gezocht met Britz campermaatschappij. Er zijn namelijk meerdere dingen die niet werken zoals ze horen te werken (zoals een gasfornuis dat gas lekt) en dat willen we graag even gemaakt hebben. Dus terwijl Daan en Luna zich naar het zwembad begaven, kon Peter weer met de camper op pad naar een servicecenter. Gelukkig was het dicht bij de camping en nam alles niet al te veel tijd in beslag. Daarna was het even uitblazen met een drankje en werden we verrast door een Ibis die vlak naast ons neerstreek om eten te zoeken.

Geen opmerkingen: