dinsdag 30 december 2008

Rocky

Rockhampton, 30 december 2008

GIsteren zijn we na een rit van 300 kilometer aangekomen in Rockhampton, oftewel Rocky. Rockhampton is de beefcapital van Australië en de Steenbokskeerkring loopt dwars door deze stad heen. Volgens alle reizigers die de andere kant op rijden zou dit een lange route met helemaal niks zijn.  Rockhampton 016Maar dat valt in vergelijking met onze Amerika ritten wel erg mee. Op de camping aangekomen, waar we tot na de jaarwisseling wilden blijven, bleek dat ze geen Wifi hadden en daarnaast was het een kale ongezellige bedoening. Kortom, hier wilden we oud & nieuw niet doorbrengen en we zijn dus vertrokken naar een andere camping. Deze camping is mooier, goedkoper en heeft wel Wifi maar dat laatste is niet echt goed dus we kunnen alleen het hoognodige doen op internet.

Vandaag is het de heetste dag tot nu toe (37 graden in de schaduw, windstil en daardoor een hoge luchtvochtigheid) en leek het ons dus een prima dag om een grot te bezoeken. Rockhampton 170De Capricorn Caves zijn droge zandsteen grotten waar de temperatuur schommelt van 16 graden in de winter tot 24 graden in de zomer. We hebben niet alleen genoten van de heerlijke temperatuur maar ook van wat we zagen. We troffen het want van begin december tot half januari -als de zon loodrecht staat rond het middaguur- dan schijnt een bundel zonlicht door een opening aan de bovenkant in de grot wat voor een spectaculaire lichtshow zorgt.

Na het bezoek aan deze grot hebben we de rest van de middag in het verkoelende zwembad doorgebracht. Rockhampton 253Toen het donker was geworden hebben we nog met z'n drieen een avondwandeling over de camping gemaakt om wat nachtdieren te spotten. Na wat leuke gifgroene  kikkers en vliegende vossen zijn we lekker weer onze koele camper in gegaan om bij te komen van deze hete dag.

1 opmerking:

david santos zei

Excellent pictures. Congrats!!!


Happy New Year....