zaterdag 11 april 2009

Soms zit het mee

Hoedspruit, 10 april 2009

Gisterochtend om 08:00 uur zouden onze nieuwe wielen met banden er IMG_4090 worden opgezet. Wat wij alleen niet wisten, was dat het Afrikaanse tijd was. Dus vier telefoontjes en vier uur verder hadden we eindelijk nieuwe banden. De totale schade (als in niet verzekerd) bedroeg 500 euro. De wieldoppen zijn hier nog niet bij inbegrepen.

Op weg naar onze volgende bestemming, Hoedspruit, hebben we een   beetje de schade in proberen te halen van al het moois in de omgeving dat we niet hebben kunnen zien. We zijn via de panoramaroute gereden die zich door een prachtig berglandschap slingert met overweldigende uitzichten en diepe canyons. Eerst zijn we gestopt bij het God’s Window en wat een mooi uitzicht heeft Hij! Vervolgens zijn we verder gereden P1340118via Pinnacle, een indrukwekkende toren van steen, en de Three Rondawels. Deze drie ronde heuvels zijn genoemd naar de traditionele hutten van de Xhosa omdat ze hier erg op lijken. Ze zijn ontstaan door de erosie van zacht gesteente onder een ‘kap’ van harder gesteente waar dennenbomen op groeien. Het is jammer dat we niet meer tijd hebben om dit prachtige gebied te verkennen maar we hebben in ieder geval een paar hoogtepunten gezien.

Als we, ondertussen in het donker, aankomen bij Dahtibi Game Lodge dan overtreft het al onze verwachtingen: we hebben een mooi en groot huis tot onze beschikking met prachtige bergen op de achtergrond. En dit alles op een game reserve; er loopt dus wild rond! Dit betekent helaas ook dat we niet te ver van ons huis af kunnen want er zitten allerhande giftige slangen en die ochtend is er een pootafdruk van een mannetjesleeuw gevonden.

Geen opmerkingen: