zaterdag 4 april 2009

1 april

Ezulwini (Swaziland), 3 april 2009

1 April begon niet best voor ons want onze nachtrust werd abrupt verstoord door Luna die ontzettend moest braken. Nu heeft Luna hier nooit last van; het is naar ons idee pas de tweede keer in haar leventje. Gelukkig heeft ze er vervolgens niet veel last van gehad. Wij daarentegen hebben voor de rest niet al te best geslapen met z’n drietjes in ons niet al te grote bed en hadden daarnaast héél wat op te ruimen. 

De volgende ochtend ging Peter pinnen maar de ATM gaf aan dat er een probleem was met de transactie. In eerste instantie dacht hij dat de bankpas niet goed werkte dus heeft hij de reservepas gepakt. Ook bij deze pas gaf de ATM echter dezelfde melding. Na op internet te hebben gekeken, konden we bellen met de bank want het geld bleek twee keer afgeschreven maar we hadden geen cashgeld ontvangen. Weer hetzelfde wat ons in Nieuw Zeeland is overkomen dus nu moeten weer hetzelfde traject in. Om moedeloos van te worden... Uiteindelijk hebben we maar gepind via onze creditcard want ook onze postbankkaart werkt niet meer hebben we vernomen via onze zaakwaarnemer…

Na deze hindernissen gingen we op weg naar Swaziland. P1330596Bij de grensovergang moesten we heel wat handelingen verrichten om in Swaziland te komen: eerst een controle van onze auto (of deze niet per ongeluk gestolen was), daarna Zuid Afrika verlaten (= één slagboom & stempel), vervolgens tol betalen en Swaziland in (nog een stempel en slagboom). Via een goede asfaltweg reden we vervolgens, langs vele kleine ronde huisjes met een beetje boerenland erom heen, Swaziland binnen. Ook kwamen we weer veel uitgestrekte velden met suikerriet tegen, wat ons erg deed denken aan Queensland in Australië.

Gelukkig eindigde onze 1 april leuker dan hij was begonnen en kwamen we aan bij een geweldig leuk onderkomen: een prachtig houten huis gelegen in een bosachtige omgeving. Dit was echt een verademing vergeleken met ons vorige hut.

Geen opmerkingen: